lauantai 12. syyskuuta 2020

Naisia kaivolla

 


 

Tämän blogin alaotsikko on Naisia kaivolla. Naiset varmaan ovat tämän blogin tavallisimpia lukijoita (vaikka toki miehiäkin joukosta löytyy). 

Kaivo oli Jeesuksen ajan maailmassa kylien ja kaupunkien keskeinen kohtaamispaikka. Sinne naiset saapuivat täyttämään vesiruukkunsa. Samalla he tapasivat toisensa ja saivat vaihtaa päivittäisiä kuulumisia.

Nyt tämä meidän "kaivomme" on joutunut ongelmiin. Blogin alusta "blogger" muuttui muutamia viikkoja sitten. Uusi alusta aiheuttaa hankaluuksia minulle kirjoittajalle. Olen myös saanut tietää, että julkaisemani tekstit saapuvat luettaviksi milloin minkinlaisessa muodossa - kuvat ovat kyljellään ja tekstit hujan hajan. Olen tästä todella harmissani ja pahoillani, sillä en osaa tehdä asialle mitään, sillä blogin asetuksiin en pysty vaikuttamaan. Harras toiveeni olisi, että blogin kurjistuneesta ulkoasusta huolimatta, te rakkaat lukijat, haluaisitte edelleen saapua yhteen "kaivolle" ja noutamaan vesitilkkasta.

Raamatussa vesi on vahva symboli. Joh. 7. kertoo Jeesuksen dramaattisesta huudahduksesta Jerusalemin temppelissä. Juhlan viimeisenä suurena päivänä Jeesus nousi seisomaan ja huusi: "Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon. 

Aina emme edes huomaa, että olemme janoissamme. Viime vuosina on nuoremmille naisille tullut tavaksi kanniskella vesipulloa mukanaan ja siemailla sitä vähän väliä. Mitä enemmän ikää tulee, sitä helpommin juominen unohtuu. Jotkut tuttuni sentään pitävät pöydällään vesikannua, että heidän tulisi juotua tarpeeksi päivän aikana.

Hengellisessä elämässä voimme olla vaiheessa, ettemme huomaa janoamme. Tulemme ja menemme malttamatta pysähtyä Jeesuksen luo, vaikka hän olisi ojentamassa meille raikasta, virkistävää vettä.

Hän jatkaa: - Joka uskoo minuun, niin kuin Raamatussa sanotaan, hänen sisimmästään juoksevat elävän veden virrat.  

Huomaatko: ei sisimmässään, vaan sisimmästään! 

Veden kiertokulkuhan ei pysähty. Elävä vesi ei ainoastaan jää meihin, vaan se jatkaa virtaamistaan eteenpäin. Se virtaa edelleen lähimmäistenkin iloksi ja parhaaksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti