keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Talletus tilille



Sain eilen ystävältäni netissä kiertävän tervehdyksen: 
Olen tänään siirtänyt  teille 356 päivää täynnä onnea ja iloa, rakkautta ja terveyttä tilille nro 2018. Käyttäkää ne hyvin. Hyvää tulevaa Vuotta!

Tervehdys oli mielestäni mainio, tuntui mukavalta ajatella, että rakkautta ja terveyttä oli talletettu minulle jokaisen päivän varalle.

Muistin samalla tarinan Jumalan eräälle Virtaselle tallettamista siunauksista. (Bruce Wilkinsonin muk.)

Virtanen kuoli ja meni taivaaseen, jossa pyhä Pietari odotti häntä portilla viedäkseen Virtasen tutustumiskierrokselle. Kaiken kauniin keskellä Virtanen näki varastolta näyttävän rakennuksen, jossa oli vain ovi, muttei ollenkaan ikkunoita. Kun Virtanen halusi halusi kurkistaa sisälle, niin Pietari varoitti, ettei tämä todellisuudessa haluaisi nähdä, mitä rakennus kätki.
Virtanen ihmetteli vastausta, sillä hänen mielestään taivaassa ei pitänyt olla salaisuuksia. Kun virallinen tutustumiskierros oli tehty, niin Virtanen pyysi uudelleen päästä rakennukseen.
Lopulta Pietari taipui, ja Virtanen ryntäsi innoissaan sisälle. Hän näki, että hyllyt olivat täynnä laatikoita, joiden ympärille oli kiedottu punainen nauha. Jokaiseen laatikkoon oli kirjoitettu jonkun ihmisen nimi.
Virtanen kysyi, olisiko hänellekin varattuna oma laatikko. Taas Pietari yritti estellä Virtasta, mutta tämä juoksi kiireellä kohti hyllyä, jossa olivat V-kirjaimella alkavat nimet.
Ja siellä häntä odotti tosiaankin laatikko!
Virtanen kiskoi punaisen nauhan auki ja raotti laatikon kantta. Heti kun hän kurkisti laatikkoon, hän tajusi sen sisällön ja huokasi syvään.
Pyhä Pietari oli kuullut tällaisia pettyneitä huokauksia monesti ennenkin.
Virtasen laatikossa olivat kaikki ne siunaukset, joita Jumala olisi halunnut hänelle antaa maan päällä, mutta Virtanen ei ollut koskaan niitä pyytänyt, eikä sitten valitettavasti myöskään saanut.

"Anokaa, niin teille annetaan",  Jeesus sanoo (Matt. 7:7)

Hyvien asioiden ja siunauksien pyytäminen itselle on aivan sopivaa ja luvallista. Se ei ole röyhkeää ja omahyväistä. Jumala suorastaan iloitsee antaessaan niitä meille.


Ollaan avoimena vastaanottamaan kaikkea sitä hyvää, minkä taivaan Isä tänäkin vuonna haluaa lahjoittaa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti