tiistai 14. marraskuuta 2017

Lahjana työnäky.


Tuoreet, lämpöiset terveiset Pyhältä maalta. Koneemme laskeutui Vantaan kentälle tänä aamuna kello 6.00. Huonosti levätyn (ei yhtään nukutun) yön jäljiltä pää on pökkelö, joten varsinaiset matkakokemuksemme saavat jäädä tuleviin päiviin.
Sen verran palaan matkaamme jo nyt, että kerron kuinka kummallisesti koko matkamme rakentui jo kuukautta ennen sinne lähtöämme. Ystävättäreni Debora, johon olen tutustunut hepreantunneillamme, oli löytänyt itselleen mielenkiintoisen palvelumuodon 'törmätessään'' kerran ulkomaanmatkoillaan pariskuntaan, joka kertoi hänelle heidän Euroopan laajuisesta järjestöstään nimeltä Netzer-Israel. Näky osui ja upposi Deboraan ja tämä ystävättäreni on nykyään kyseisen järjestön Suomessa toimivan työn koordinaattori.
Entä mikä heidän työnäkynsä on? Se on ensisijaisesti Holokaust-vanhukset Israelissa, mutta järjestön työhön liittyy paljon muutakin tärkeää.
Kerron heidän työnsä suuren sanoman ensin profeetta
Jeremian sanoin.
 Jer 31: 35,38.
" Näin sanoo Herra, joka on pannut auringon valaisemaan päivää,
kuun ja tähdet lakiensa mukaan valaisemaan yötä,
hän joka liikuttaa meren niin, että sen aallot pauhaavat ---
Herra Sebaot on hänen nimensä.
Jos väistyvät nämä lait minun kasvojeni edestä, silloin myös lakkaavat Israelin jälkeläiset olemasta kansa minun kasvojeni edessä ainiaan.

jae 38. Katso, päivät tulevat sanoo Herra, jolloin Herran kaupunki rakennetaan jälleen Hananelin tornista Kulmaporttiin asti."

Hesekielin kirjassa Herra on sanonut kansalleen, että ELÄ! Tästä komennosta on muodostettu järjestön nimi: Netzer (juurivesa). Se sana löytyy mm. täältä: Jes 11:1

" Mutta Iisain kannosta puhkeaa virpi ja vesa versoaa hänen juuristansa.
Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki"

Sana Netzer tarkoittaa siis vanhasta kannosta versovaa juurivesaa. Se symboloi sitä jäännöstä juutalaisia, jotka 'puhdistusten' jälkeen nyt asuvat heille luvatussa maassa. Netzer-väki käy tapaamassa vanhoja, sairaita ja kaiken tarpeessa olevia Holokaustista selvinneitä vanhuksia, mutta myös muita, monen moisissa vaikeuksissa eläviä maan asukkaita.

Deboran oli myös määrä lähteä nyt syksyllä Israeliin. Liput on tilattava aikaisin, enkä tullut kysyneeksi päivää milloin hän lähtee. Vein aina kielitunneille villasukkia, miesten vaatteita ja mitä milloinkin, jotka Debora saisi viedä tuliaislaukussaan maahan... ja sitten yhtenä tavallisena maanantaipäivänä, kielitunnilla selvisi, että olimme ostaneet liput samaan koneeseen (syksy on sentään pitkä ja lentoja kolme kertaa viikossa).
Tästä jo aavistin, että jotakin poikkeavaa saamme matkallamme kokea. Enkä erehtynyt. Siitä tuonnempana. Nyt nukkumaan.

Netzer- Israel FI2551320520175209 (viite 5005)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti