keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Onnenpipanoita


 Näin keväällä tuntuu, että joka päivä löytyy ihania onnenpipanoita. Niin kuin tuo leskenlehdessä istuvan sitruunaperhosen näkeminen oli niin riemastuttavaa, että sitä piti kameran kanssa kiertää ja kaartaa, että sai nopeasti lepattelevan villikon ikuistettua.

Ihanaa oli taas tehdä pieni retki katsomaan Hämeen kylmänkukkia. Vaikka kävimme siellä viime keväänäkin, oli ihan pakko taas päästä ihmettelemään, kuinka nuo kaunottaret olivat taas putkahtaneet esiin entiseellä paikallaan  talven lumen ja kylmyyden jälkeen.

On ollut koskettavaa toivottaa rakkaat kurjet taas kotimme edessä leviävään peltonotkoon tervetulleiksi. Sieltähän ne tulevat - Israelista Hulan-laaksosta, missä kävimme niitä tervehtimässä : )

Jään häviäminen ja vapaan järvenselän paljastuminen on ollut kuluneen viikon elämys.
Ja erityisesti kaislikossa kahisteleva joutsenpariskunta saa odottamaan aikanaan pieniä joutsenenpoikasia.

Kevät on täynnä odotusta. Kesä on vielä kokonaisena edessä. Nyt eletään vapunaikaa, ja puolisen vuotta saadaan nauttia valon, lämmön, värien ja sadon lahjoista.

Kevät on lupausten aikaa. Kevät lupaa, että kesä tulee pian, ja että syksy saapuu sen jälkeen runsaana ja täyttää tullessaan lupaukset.

Raamattumme on täynnä ihania lupauksia, jotka vain odottavat, että otamme ne tosissamme ja tartumme niihin.
Yksikin Raamatun lupaus on niin iso asia, että jo pelkästään sen varassa jaksaa taivaltaa tätä elämää eteenpäin. Monilla meillä on omia lempilupauksia, joihin palaamme ainna yhä uudellen.
Itselleni kaikki sellaiset lupaukset, joissa puhutaan rukousten kuulemisesta, ovat niitä lukiessani aina yhtä sykähdyttäviä. Vaikka olen lukenut sanat vaikka kuinka monta kertaa, silti joka kerran koen hämmästyksen: täällä sanotaan todellakin näin!

Tässä muutamia rohkaisuja ja lupauksia.
Minä huudan sinua avuksi, Jumala, ja sinä vastaat minulle. Ps. 17:6

Minä uskon, että saan yhä kokea Herran hyvyyttä elävien maassa. Ps. 26: 13

Jeesus: - Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teile avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. 
Luuk. 11: 9-10 

- Niinpä minä sanon teille: Mitä ikinä te rukouksessa pyydätte, uskokaa, että olette sen jo saaneet, ja se on teidän.Mark. 11:24

- Ja katso, minä olen teidän kanssanne maailman loppuun asti. Matt. 28:20  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti