perjantai 31. toukokuuta 2019

Rukous sormissa




Menneenä talvena uutisoitiin siitä, että nuorten, alle 30 vuotiaitten miesten joukossa on usko Jumalaan ja Jeesukseen lisääntynyt.
Se oli merkittävä uutinen. Tuntui mahtavalta ajatella, miten paljon hyvää usko voi tuoda nuorten miesten elämään ja sitä kautta heidän perheisiinsä - siunausta jopa koko yhteiskuntaan.

Luin jossain vaiheessa talvea myös hengellisestä kokouksesta, jonne nuoria miehiä matkusti ympäri Suomea. Heitä oli koolla parisen tuhatta. En muista, kuka kokouksen ulkomailta tullut pääpuhuja oli, jota miehet olivat lähteneet joukolla kuuntelemaan. Heillä oli kuitenkin tietoa hänestä etukäteen sillä he olivat kuunnelleet hänen opetuksiaan netistä, ja eräs haastateltu mies kertoi, että puhujaa arvostetaan erityisesti hänen perhearvojensa vuoksi.

Kun ystäväni Salome eli, hän joutui miesten asiassa Jumalan neuvomaksi.
Eräänä aamuna Salome mietti sukunsa ja tuttavapiirinsä miehiä ja kantoi rukoillen heidän huoliaan taivaalliselle Isälle.
Silloin hän huokasi: - On niin paljon minulle rakkaita miehiä ja poikia, jotka tarvitsisivat esirukousta. Kuinka oikein voisin rukoilla heidän puolestaan?
Silloin Salome tunsi Jumalan puhuvan hänelle näin: - Katso käsiäsi, mitä näet?
Salome kohotti kätensä eteensä ja tarkasteli niitä ihmeissään. Tavalliset kädet.
Jumala jatkoi: - Sinulla on 10 sormea, jokainen sormi on yksi mies tai poika. Kun liität kätesi yhteen rukoukseen, niin tuot nämä kaikki sinulle rakkaat miehet minun eteeni.

Kun Salome kertoi tätä opetusta minulle, innostuin ja tartuin tussiin. Kirjoitin jokaisen sormeni päähän jonkun oman rakkaan miespuolisen henkilön alkukirjaimen. Mieheni sai vasemman käden nimettömän, poikalapsenlapset pikkurillit,  poikani ja pitkä vävyni pitkät keskisormet ja niin edelleen.
Oli helppoa löytää jokaiselle sormelle oma henkilö.

Pian tämän jälkeen olimme menossa Isoon Kirjaan opiskelemaan hepreaa. Siellä oli samaan aikaan naistenpäivät. Kysyimme naistenpäivien vetäjiltä, saisimmeko tulla kertomaan tästä "miesasiasta". Yllättäen lupa annettiin, vaikka he eivät tunteneet meitä.

Kerroimme sitten naisille tästä miesten puolesta tapahtuvasta esirukouksesta, jossa sormet muistuttaisivat rukouksen kohteista. Salome kertoi oman osuutensa ja minä näytin sormiani, joihin olin piirtänyt tusseilla nimikirjaimet. Sanomamme sai voimakkaan vastakaiun kuulijoissa, kyyneleet kohosivat lähes jokaisen silmiin.
Salissa oli paikalla 200 naista - jos kukin heistä ottaisi 10 miestä rukoussormiinsa, kokoontunut joukko rukoilisi 2 000 miehen puolesta.
Ajatus oli huimaava. Vielä huimaavampaa oli se, mitä tapahtuisi Jumalan maailmassa, kun nämä naiset alkaisivat rukoilla.

Kun tänä talvena tiedotusvälineet alkoivat kertoa miesten hengellisestä heräämisestä, ajattelin, oliko tässä eräs Jumalan vastaus naisten rukouksiin. Näin haluan ajatella, sillä rukous voi paljon.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti