sunnuntai 4. elokuuta 2019

Nyt ei sada

"Pienten lasten puolesta, jotka nääntyvät nälkään" Val.2:19
Kulunut kesä on ollut täällä Hämeessä taas kovin kuiva. Tuntuu, että perunamaa pöllähtelee ja savinen porkkanapenkki halkeilee. Kuljeskelen iltaisin kastelukannu kädessä ja kääntelen huolestuneena kasvien ja kukkien lehtiä. Huokailen yhdessä luomakunnan kanssa, että tulisipa jo pian vettä.

Jeesus sanoo: "Antakaa te heille syötävää."
Ehkä tämän suomalaisen vähäsateisen kesän keskelle saapunut Patmoksen Pohjois-Korean todellisesta kuivuudesta kertonut lehti jysähti niin voimakkaasti. Lehdessä kerrottiin maan tilanteesta: koko vuonna ei ollut satanut pisaraakaan vettä. Joet ja puronuomat ovat lähes kuivuneet. Jos jossakin puron pohjalla on lätäkkö, ei ole pumppuja tai polttoainetta veden nostamiseen - tai sitten puuttuu nostoletku.  Tuleva viljasato on jäämässä minimaaliseksi.

Ulkomailta tuleva taloudellinen apu oli loppunut YK:n asettamien Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden takia. Tietyt pankit olivat kieltäytyneet lähettämästä varoja maan humanitaariseen työhön.
Suomen Ulkoministeriö on jo vuosien ajan tukenut järjestöjen avustustyötä Pohjois-Koreassa. UM:n virkamiehet ovat kannustaneet Patmos Lähetyssäätiötä pohjoiskorealaisten auttamiseen. Tilanne maassa on nyt pahempi kuin vuosikymmeneen.

"Mutta raha kaiken hankkii." Saarnaaja 10:19
Kuivuuden ja huonojen sateiden vuoksi nälänhätä ulkaa 11 miljoonaa ihmistä. Nyt jo aliravitsemuksesta kärsii lähes puolet väestöstä. Valtion jakamia ruoka-annoksia on pienennetty 300 grammaan päivässä. Vaikeimmassa asemassa ovat kaikkein heikoimmat: lapset, odottavat äidit, sairaat ja vanhukset. Pelätään, että nälänhädän seurauksena miljoona ihmistä saattaa kuolla.

Patmos on jo toimittanut vehnää, ruokaöljyä, nuudeleita, pumppuja sekä peitemuovia pelloille. Ruoka-apu riittää loka-marraskuulle, ja uusi talven yli auttava avustuserä on lähdössä, kun vain tarvittavat varat sen lunastamiseen ovat valmiina.

Jos koet sydämessäsi pohjoiskorealaisten lasten hädän, voit ehkä rukoilla maan puolesta kuivuuden hellittämiseksi.
Voit osallistua myös Patmoksen kautta ruokakuormien lähettämiseen.
esim Nordean kautta FI1712573000508855
Viite 116975340925
"Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sen tähden rakkaus on lain täyttymys."



                                                                            Kuvat Patmoksen Pohjois-Korean avun tiedotuslehdestä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti