sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pääsiäisaamun valoa

Lähetä valosi ja totuutesi, ja ne johdattakoon minua. Ps. 43:3

Tänä vuonna pääsiäisen sanoma siitä, että elämä voittaa on erittäin tervetullut.
Presidenttimmekin lähetti pääsiäistervehdyksenä kevätkukkien kuvia ja muistutti siitä, että kevät voittaa pimeyden jälkeen.
Pimeys ja valo ovat vastakkain oleva taistelupari. Pimeyttä ei voi poistaa, mutta valoa voi pyrkiä lisäämään ainakin omassa ja läheisten elämässä.
Jumalan valo on vaativaa, koska se paljastaa ihmisen sisimmässä olevan pimeyden. Hänen läheisyydessään pimeys väistyy.
Jeesus puhuu itsestään maailman valona. Hän sanoo Joh 8:12: - Minä olen maailman valo. Se joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo.

Paavali muistuttaa 1. Tess. 5 siitä, että Jeesuksen seuraajat eivät ole pimeydessä. Hän sanoo: - Te kaikki olette valon lapsia ja päivän lapsia. Me emme ole yön, emmekä pimeyden lapsia. 



Nyt pääsiäisen aikaan lukiessani Jeesuksen kärsimyksestä kertovia tekstejä, olen vaeltanut ajatuksissani Jerusalemin katuja ja kaivannut taas kerran Vapahtajan jalanjäljille.
Matteus kertoo siitä, kuinka viikon ensimmäisenä päivänä pääsiäisen jälkeen Magdalan Maria tuli toisen Marian kanssa katsomaan Jeesuksen hautaa.

Samassa maa alkoi tärähdellä, paikalle ilmestyi enkeli, joka vieritti kiven pois. Naisille enkeli sanoi: - Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Ei  hän ole täällä, sillä hän on noussut ylös, niin kuin hän itse sanoi. Tulkaa katsomaan paikkaa, jossa hän makasi.

Kun vierailija astuu varoen ja hieman uteliaana Puutarhahautaan sisälle, hän katselee valkeaksi kalkitussa haudassa ympärilleen. Penkkimäinen koroke, jossa Jeesuksen ruumiin kerrotaan levänneen on  erotettu turisteille tarkoitetusta tilasta. Sivuseinällä on ikkuna-aukko, josta valo lankeaa penkille. Kun tulijan silmät tottuvat hämärään, niin hän huomaa seinällä enkelin sanat: - Hän ei ole täällä, sillä hän on noussut ylös.
Vierailijalle tulee siitä valtavan riemukas olo, että - niinpä tietysti - haudanhan pitikin olla tyhjä!!!
Jeesus on herännyt kuolleista. Hän ei ole enää kuoleman ja haudan vanki.

Siinä meille loistaa todellinen pääsiäisen valo.
Tätä pääsiäisen valoa toivotan kaikille blogin lukijoille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti