torstai 7. joulukuuta 2017

Onko jokaisen menestyneen miehen takana...?

Kuulin rukouspiirissäni asian, joka on mielestäni meille kaikille tietämisen arvoinen ja merkittävä.
Puhuimme jälleen kerran arvostetusta presidentistämme, Kyösti Kalliosta ja siitä vaikeasta ajasta, jolloin hän oli Suomi - laivan kapteenina. Hänhän oli se 'kapteeni'. joka kehotti radion kautta koko Suomen kansaa rukoilemaan mahdottoman vastustajan edessä. Hänen puheensa päättyi sanoihin:

Herra Jeesus Kristus, kaiken voimme Sinun kauttasi, siihen me uskomme. Armahda meitä. Aamen."

Hän itse kuoli rautatieasemalla, matkallaan kotitilalleen Pohjanmaalle, Mannerheimin käsivarsille, mutta hänen rukouksensa jäi maatamme siunaamaan. Niin, ja Suomihan olikin se ainoa pikkuruinen maa, joka säilytti itsenäisyytensä.

Sanotaan, että jokaisen menestyneen miehen takana on nainen. Kuka oli nainen tämän miehen takana?
Sieltä löytyy sen ajan 'aatelinen' - kansanopiston käynyt tyttö Nivalan Pirttiperästä, joka kansan valitsemasta valtakunnan korkeimmasta arvoasemastaan huolimatta säilytti uskollisesti talonpoikaisen arvokkuutensa, sen tavat ja perinteet. Kiitos sinulle sisareni Kaisa. Hän on nimittäin uskonsisareni.
Olen lukenut tämän pariskunnan elämänkerran, joka koostui aviopuolisoiden välisestä runsaasta kirjeenvaihdosta. Ja toden totta, kyllä heidän kohdallaan vakka oli kantensa valinnut, tai kansi vakkansa, kuinka se nyt kulloinkin menee
.
Entä se asia, jonka rukouspiirissä kuulin? Se liittyy juuri Kaisaan. Kun Kyösti-presidenttimme esitti radiossa rukouksensa Suomen puolesta, oli Kaisa-vaimolla miltei yhtä hyvä, ellei parempikin aate sydämellään. Hän on liittänyt Turun tuomiokirkon kello kahdentoista lyönteihin, (jotka kuuluivat kaikkiin radioihin kaikkialla Suomessa) vetoomuksen, että koko Suomen kansa ne kuullessaan, muistaisi rukoilla Suomelle armahdusta ylivoimaisen vastustajan edessä.

Mikä oivallus! Kaikki kuuntelivat silloin radiota jo pelkän poliittisen tilanteemmekin vuoksi, ja juuri tämän keskipäivän hetken maamme äiti, Kaisa-rouva, nappasi Herramme käyttöön. Aamen.
Olkoon Suomemme edelleenkin siunattu.

Alakuva:  Tv-ruudun kautta otettu valokuva itsenäisyyspäivää edeltävänä yönä televisiossa esitetystä Suomalaisesta messusta. Olipa vaikuttava!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti