torstai 30. elokuuta 2018

Olopäivillä

Seurakunnassamme on järjestetty jo vuodesta 1972  Olopäiviä.
Päivä tarkoittaa useamman tunnin mittaista keskellä päivää tapahtuvaa kokoontumista, jonne vanhemman väen on helppo tulla. Päivään osallistuminen on toki nuoremmillekin sallittua, jos se vain aikatauluun sopii.
Olin eilen mukana Pälkäneen Seitsyen leirikeskuksessa tällaisessa Olopäivässä. Päivä alkoi lipunnostolla ja pihamaalla tapahtuvalla aamuvoimistelulla. Sisällä aamu jatkui pastori Juha Kankariston pitämällä hartaudella. Hän piristi läsnäolijoita tekemällään musiikkivideolla, jossa hän itse esiintyi pitkätukkaisena, käkkäräpäisenä kitaristina. Se huvitti kuulijoita, koska muutos papin nykyiseen asialliseen hahmoon oli melkoinen.

Seuraavaksi kuulimme paikallisen kasviasiantuntijan esityksen Pälkäneen ja Luopioisten alueen kasveista. Ihmisiä kiinnostavat aina erikoisuudet. Luopioisista löytyykin Kukkia-järvestä ormio-niminen vesikasvi sekä Pälkäneeltä Kanadasta kotoisin oleva sammakonkello. Molemmat kasvit ovat erittäin harvinaisia.


Lauluhetkessä lauloimme kanttori Ritva Huomon johdolla virsikirjan uusia raikkaita ja sykähdyttäviä  virsiä kuten irlantilaista alkuperää olevan 923 Silmäni aukaise, Jumalani, kaikki muu turhaa on rinnallasi.

Päivään sisältyi vielä mietiskelypolun kiertäminen. Polun pysäkeillä pysähdyttiin miettimään tekijöitä, joilla voisi vaikuttaa omaan hyvinvointiin huomaamalla hyviä ja myönteisiä asioita.
Sisätiloissa oli mahdollisuus myös ovikoristeen askartelemiseen.
Ja Olopäivän ruoka ja kahvileipä olivat tietysti aivan erinomaisia! 
Kuuntelemme puhetta paikallisista kasveista.
Olopäivät-organisaatio liittyy seurakunnan diakoniatoimintaan, josta diakoniatyöntekijät Päivi Giren ja Virpi Kangasniemi kertoivat pitämällä leikkimielisen tietokilpailun. Diakonian pohjana on Jeesuksen esimerkki siitä, miten hän kohtasi ihmisiä. Viime sunnuntain aiheena oli kirkossa Lähimmäinen ja Jeesuksen kertoma vertaus rosvojen hyökkäyksen kohteeksi joutuneesta miehestä Jerikon tiellä. Vertaus puhui siitä, miten kaikki rodusta tai yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta ovat lähimmäisiämme. Vaikka seurakunnassa diakoniatyötä varten on erityisiä diakonissan ja diakonin virkoja, kirkkolain mukaan diakoniatyö kuuluu myös seurakuntalaisille. Myös heidän tehtävänsä on pitää silmänsä auki ja seurata lähiympäristönsä puutetta ja hätää.

Virkistystä tuotti myös Seitsyen leirikeskuksen kaunis luonto. Kuva saunarannasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti