tiistai 2. huhtikuuta 2019

Heijastuksia


Olin koirani kanssa kävelyllä moottoritien ja junanradan ylittävällä sillalla. Sillan muovikaiteeseen olivat nuoret maalanneet jotakin värikästä. Siinä oli kuvioita ja symboleja, joita en osaa tunnistaa, olin vain kävellyt ohi.
Nyt yhtäkkiä, puoliviiden aikaan iltapäivällä aurinko paistoi maalatun kaiteen läpi ja sai sen hehkumaan aivan eri tavalla. Mitäänsanomaton ankea lähiömaisema muuttui äkkiä uudeksi ja  kiinnostavaksi iltapäiväauringon hehkuessa tuoreesti maalauksen läpi.
Maalaus itsessään oli tavanomainen ja nuutunut, mutta auringon valo sai sen elämään.

Toinen vastaavanlainen heijastuma pysäytti seuraavana päivänä.
Israeliin lähtiessäni olin unohtanut kastella lähtiessäni kiinanruusun. Se oli erillään muista kasveistani, jotka olin laittanut vesiupotukseen, mutta tämä oli unohtunut kirjoituspöydälle suoraan ikkunaan eteen. Muistin kiinanruusun Israelissa eräänä yönä ja menetin syyllisyydentuntoisena yöuneni. Totta oli, että kasvi oli ehtinyt pudottaa kaikki lehtensä matkan aikana. Jäljellä oli pelkkä rankku. En kuitenkaan luovuttanut, kastelin kuolleelta näyttävää kasvia, ja niin se alkoi vähitellen työntää vihreitä lehtiä, muodosti nupun, joka avautui kukaksi. Asetin kukkivan kasvin olohuoneen pöydälle.
Sitten eräänä päivänä, kun huone oli muuten varjossa, jostain osui auringonvalo vain ja ainoastaan kiinanruusun keltaiseen kukkaan ja sai sen heijastamaan auringonpaistetta niin, että kukka hehkui aivan valkoisena. Minusta tuntui, että olin saanut huolimattomuuteni anteeksi.

UT puhuu paljon valosta ja kirkkaudesta.
Tess. 5:5 muistuttaa Olemme valon ja päivän lapsia.

Ef. 5:8 löytyy kehotus: Eläkää valon lapsina!

Eikä valomme ole edes omaamme, vaan heijastusta suuremmasta Valosta.
Te loistatte kuin tähdet taivaalla. Fil. 4:6

Siitä hyvästä ja kauniista, mitä ehkä onnistumme joskus hieman heijastelemaan, emme voi ottaa kunniaa itsellemme. Kor. 3:18 kertoo: Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman  kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki.



    












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti