maanantai 26. lokakuuta 2020

Tuhannes tapaaminen




Tänään on eräänlainen juhlapäivä, sillä tämä blogikirjoitus on 1000. päivitys Sweet Chariotissa!!! Olemme siis tavanneet tuhat kertaa! Kuvassa vain osa kansiin laitetuista blogiteksteistä.

Kuten pitkään blogia seuranneet tietävät, niin tämän kirjoittaminen alkoi, kun lähdimme sielunsiskoni Arja Salomen kanssa kuudeksi viikoksi Israeliin ja aloimme ystäviemme pyynnöstä kirjoittaa heille päivittäin matkakuulumisia. Silloin elettiin vuotta 2013. 

Blogin kirjoittaminen jatkui sitten kotimaassa tiheässä tahdissa, kirjoitimme blogia yhä vuorotellen. Sekä Salomesta että minusta oli hauskaa tutkia asioita ja havainnoida tapahtumia ympärillämme. Kumpikin tykkäsi kuvien tekemisestä, sillä niillä saattoi piristää kirjoituksia.

Tätä iloista ja innostavaa aikaa kesti vuoteen 2018, ehdimme tehdä useita Israelin matkoja yhdessä muiden ystävien kanssa. Sitten kirjoittajakumppanini Salome sairastui ja sai kutsun taivaan kotiin muutamassa viikossa. Jäin yksin ja olin ymmälläni - mitä tehdä. Olen nyt jatkanut blogin päivittämistä tasaiseen tahtiin noin viiden päivän välein. Ajattelen, että se on ainakin toistaiseksi minun tehtäväni. 

Jumala odottaa meiltä tekemisissämme uskollisuutta, mutta hän joutuu valitettavasti pettymään ihmisiin koko ajan. Hän itse on kuitenkin loputtoman uskollinen. 

Vaikka me olemme uskottomat, niin hän on uskollinen.

Mitä Jumala sitten meiltä oikein odottaa? 

Miika 6:8  kertoo näin: Hän on ilmoittanut sinulle ihminen, mikä on hyvää. Mitä muuta Herra sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä on oikein, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?

Jumala odottaa meiltä siis varsin yksinkertaisia asioita. Hän odottaa, että tekisimme oikein, suhtautuisimme lähimmäisiin lämpimästi ja rakastaen sekä eläisimme hänen tahtoaan etsien. Jumalan antamat käskyt antavat meille selvät suuntaviitat elämälle turvaa antavien perusasioiden noudattamiseen. 

Miksi sitten on niin vaikeaa noudattaa ihan näitä perusasioita, joista käskyt muistuttavat? Sydämen kätköissä on kaikenlaista rumaa ja väärää, mikä nousee vähän väliä yllykkeinä esiin. Haluamme toimia ystävällisesti tai ainakin kohtuullisesti, mutta mokia väistämättä tulee.

Kor. 14:1  kehottaa Tavoitelkaa rakkautta.

Itse voimme vain tavoitella rakkautta, sitä täydellisesti koskaan saavuttamatta. Vain Jumala voi meitä vähitellen tässä prosessissa muuttaa. Muuttuminen on kokonaan Jumalan tekoa.

 Hepr. 13:21 Rauhan Jumala tehköön teidät kykeneviksi kaikkeen hyvään toteuttaaksenne hänen tahtonsa. Hän vaikuttakoon teissä sen, mikä on hänelle mieluista, Jeesuksen Kristuksen kautta.




 Kukkakimppu 1000. blogikirjoituksen kunniaksi.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti