keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Uusia alkuja

Nyt syksyllä useana aamuna on ollut niin kosteaa, että maisemassa on viipynyt sankka sumu, joka hälvenee vähitellen vasta auringon noustessa. Silloin on mahdollista saada kameralleen upeita kuvia, jos on jo niin topakkana, että jaksaa ryhtyä heti herättyään kuvailemaan.

Uusi aamu on uuden ja alkavan vertauskuva. Uusi päivä on kokonaisena edessä ja kaikki siihen liittyvät tehtävät ja mahdollisuudet. Joka aamu juttelemme mieheni kanssa, mitä aiomme tehdä alkavana päivänä. Viime viikkoina hän on ilmoittanut lähtevänsä raivaamaan metsää, minä taas olen suunnitellut vaikkapa haravoivani pihaa.

Jumalakin kutsuu meitä työhönsä. Jeesuksen viimeisin kehoitus maan päältä lähtiessään oli lähettää seuraajansa kaikkeen maailmaan tekemään kaikki kansat hänen opetuslapsikseen. Kaikki kansat - aika suuri päämäärä! Kaikki hänelle tehtävä työ tähtää tähän asiaan.

Ei ole ollut helppoa alkuseurakunnankaan kristityillä. Paavali kirjoittaa korinttilaisille 1. Kor. 15:34 On näet eräitä, jotka eivät Jumalasta mitään tiedä - tämän sanon teidän häpeäksenne.

Joskus saattaa huomaamattamme käydä niin, että aivan omassa lähipiirissämme on ihmisiä, jotka eivät tiedä Jumalasta mitään. Tieto ei suinkaan hyppää ihmisen päästä päähän kertomatta toiselle mitään. Häpeäkseni on tunnustettava, että kun meillä vuosia sitten luettiin jouluevankeliumista Jeesuksen syntymää, niin eräs lastenlapsistani huudahti: - Minä en tiedä Jeesuksesta mitään!

Hups! Säikähdin melko tavalla. Asia täytyi heti korjata. Jesaja kehottaakin: Raivatkaa itsellenne uudispelto.

Jokaisen olisi hyvä miettiä, minkä "uudispellon" hän perustaisi - kuka tai ketkä ovat niitä, jotka voisi johdattaa hyvän äärelle. Onko "uudispeltomme" aivan tässä lähellä vai löytyykö se kauempaa maailmalta? 

Mikä sitten on työskentelyn tapa ja tyyli näissä töissä? Johannes vihjaisee kirjeessään 1. Joh. 4: Sellainen kuin Jeesus on, sellaisia olemme mekin tässä maailmassa. Oppimestaristamme kerrotaan, että hänessä oli kaksi merkittävää piirrettä: hän oli täynnä armoa ja totuutta. Tällaisia ominaisuuksia siis tarvitsemme ollessamme Jumalan töissä.

Lisää ohjeita annetaan "uudispeltomme hoitamiseen. Paavali muistuttaa Room. 12: Älkää olko työssänne velttoja. Samassa sävyssä hän kirjoittaa myös korinttilaisille: Olkaa siis, rakkaat veljeni, lujia ja järkähtämättömiä, aina innokkaita Herran työssä ja tietäkää, että vaivannäkönne Herrassa ei ole turhaa.

Joskus "uudispellon" hoitaminen ei kuitenkaan etene suunnitelmien mukaan. Silloin on itsetutkistelun paikka Mitä viinitarhalleni vielä olisi tehtävä? Mitä jätin tekemättä? Miksi se tuotti villimarjoja, vaikka odotin sen tuottavan rypäleitä?

Toki epäonnistunut "puutarhurikin" tarvitsee armoa. Kaikki ei suinkaan ole ihmisen omasta yrittämisestä kiinni. Jumala kuitenkin auttaa ja toimii omassa aikataulussaan. Taivaan Jumala auttaa meitä. Olemme hänen palvelijoitaan. Nehemia 2:20

  



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti