maanantai 18. tammikuuta 2021

Raivatkaa itsellenne uudispelto!


 Kirjoitin vähän aikaa sitten, miten opettelin neulomaan sukkia, ja miten vastaoppimani uusi taito vei niin mukanaan, että niitä on parhaillaan syntynyt jo viidet parit peräkkäin. 

Nyt on myös kovin muodikasta neuloa islantilaisen lampaan villasta villapaitoja, ja molemmat tyttäreni ovat neulomisen lumoissa. Nuoremman tyttären paita on ollut jo viikon verran valmiina, ja se on jo päässyt mukaan otsalamppu- ja lumikenkäretkille.

Niinpä minäkin päätin kokeilla uutta aluevaltausta ja ostin kassillisen hurmaavan värisiä, paksuja, lampaantuntuisia lankoja elämäni ensimmäistä villapaitaa ja kirjoneuletta varten. Ehkä olisi kuitenkin kannattanut aloittaa jostain pienemmästä kirjoneulekokeilusta. Neljän erivärisen langan kuljetus vaatii hieman pähkäilyä, ja ihmeekseni onnistun neulomaan kaksisäikeisestä langasta malliin kuulumattomia silmukoita. Ehkä tämä tästä - - - tosin kuvan hiha on kuvaamisen jälkeen jo kertaalleen purettu. 

Uuden aloittamisessa on aina jotain innostavaa ja riemukasta. Raamatun näkökulma on ohjata myös katsomaan eteenpäin aina uusiin yrityksiin.

Jer. 4:3 kehottaa: Raivatkaa itsellenne uudispelto.

Olen miettinyt tätä kehoitusta nyt korona-aikana, kun seurakuntien toiminta on kutistunut minimiin. Monissa seurakunnissa pidetään vain sunnuntain jumalanpalvelukset - ja nekin tulevat usein striimattuna. 

Minulle ovat tulleet tärkeiksi vuosikymmenien aikana erilaiset pienpiirit: naisten keskustelupiirit ja raamattupiirit. Niissä on ollut mahdollista tavata ystäviä mielenkiintoisten keskustelujen ja pohdiskelujen parissa. Nyt viimeisimmästä kaupunkipiirin tapaamisesta Raamatun äärellä on jo aikaa - maaliskuussa tulee täysi vuosi. Maalla tapasin piiriläisiä puolitoista vuotta sitten. Ihan kauheaa!!!

Olenkin ryhtynyt miettimään, voisinko raivata itselleni uudispellon ja yrittää perustaa raamattupiirin netissä. Ajatus ei tunnu kovin vieraalta, koska olen ollut viime toukokuusta alkaen mukana heprean ryhmässä, joka toimii netissä. 

Löysin Raamatunlukijain Liiton sivuilta ohjeita nettiraamattupiirin perustamiseen. Ohjeet löytyivät kirjoittamalla hakukoneeseen sanan: raamishetkinen. 

Muutakin Raamatunlukijan Liiton materiaalia ja vinkkejä on paljon osoitteessa www.rll.fi               Reitti: - Hetkinen raamatturyhmille - Hetkinen etäraamis.

Raamishetkisen sivulla annettiin käytännön ohjeita nettipiirin perustamiseen. Sen saattoi perustaa helpoimmillaan puhelimitse WhatsApp-ryhmänä. Jos osallistujat kuuluivat Facebookiin, ryhmän saattoi perustaa Facebookin Messengerin kautta. Sitten ovat tietysti erilaiset keskustelualustat. Raamishetkinen suositteli ryhmän perustamista Teamsiin. Itselleni on Zoom tuttu. Jos pääsen suunnitelmassani niin pitkälle, että perustan ryhmän, tekisin sen Zoomin kautta - edellyttäen tietysti, että kavereillani olisi tarvittavat laitteet ja taitoa selviytyä nettimaailmassa.

Uudispeltoni on vielä selvästikin raivausasteella, asenteelliset ja käytännön esteet pitäisi nyt raivata pois. Olen kuitenkin innostunut netin tarjoamista mahdollisuuksista tässä seurakunnallisen toiminnan pysähtyneessä tilanteessa.

Jos joku blogin lukijoista ottaa kopin tästä asiasta, se olisi hienoa!


Uusi aamu - uusi alku


   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti