lauantai 12. huhtikuuta 2014

Hepreaako opiskelemaan?


Viime maanantaina oli kansalaisopistolla kevään viimeinen heprean tunti. Pahinta asiassa oli se, että se oli samalla myös kaikkein viimeisin tunti. Näillä näkymin heprean opiskelu ei tule jatkumaan täällä meidän kylässä. Opettaja muutti jo vuosi sitten toiselle paikkakunnalle, mutta kävi sitkeästi  junalla opettamassa 18 opiskelijan ryhmäämme.
Nyt näyttää siltä, ettei sama voi enää ensi vuonna jatkua.

Koko viimeisen tunnin ajan ilmassa leijui haikea ilmapiiri. On ollut ylellistä, että omalla paikkakunnalla on voinut opiskella hepreaa, sillä Suomessa nykyheprean opettajia on vähän.
Aloitimme aikoinaan Salomen kanssa kielen opiskelun Oronmyllyn kesäkurssilla, sitten hän jatkoi seuraavana syksynä Hämeenlinnassa. Yhdessä kiersimme useamman kerran Keuruulla Isossa Kirjassa ja Tampereen kesäyliopistossa. Meitä opiskelijoita oli tiivis ryhmä, joka siirtyili ympäri Suomea sen mukaan, mistä opetusta löytyi. Ja nyt minulla oli mahdollisuus opiskella pari vuotta ihan omassa kylässä!

Mitä nyt tulee tapahtumaan? Itseopiskelu on elvytettävä uudelleen henkiin. Se vaatii vain huomattavasti enemmän sinnikkyyttä ja ajankäytön suunnittelua. On paljon helpompi tehdä opettajan antamat läksyt ja tehtävät ja mennä sitten tunnille. Kun itse opettaa itseään, siinä ei tule rajaa vastaan. Aina voisi tehdä enemmän. Eikä kysymyksiin kukaan ole vastaamassa. Keskusteluharjoituksiakaan itsensä kanssa ei oikein voi pitää.

Salome ja minä olemme ilmoittautuneet ensi kesänä Oronmyllyn kolmipäiväiselle kurssille. Opiskelukierroksemme näyttää siis alkavan taas alusta.

Israelissakin olisi tietysti mahdollista opiskella. Kirjoitan tähän yhdestä sellaisesta mahdollisuudesta, jos joku lukijoista innostuisi.

Majatalo Keitaalla Neve Shalomin kylässä, joka sijaitsee n. 25 km Tel Avivin lentokentältä Jerusalemiin päin järjestetään yhdeksän päivän heprean kurssi 3.7. - 11.7. 2014 aloittelijoille ja jo pidemmälle edistyneille. Kurssi on ilmainen, mahdollinen 10 euron materiaalimaksu peritään paikan päällä. Tunteja pidetään kaksi aamupäivisin paitsi retkipäivinä.
Majoitus alk. 35 €/yö sis. aamupalan. Keitaalla on mahdollisuus myös täysihoitoon.

Mahdollista on osallistua myös ryhmä- ja omatoimiretkiin. Retkien hinnat määräytyvät osallistujien ja sisäänpääsymaksun mukaan. Retkikuljetuksen hinnat alk. 25 €/henkilö, jos ryhmässä on 10 lähtijää. majatalon ympäristön retkitarjontaan voi tutustua Keitaan nettisivuilta (tippukiviluola, vuohitila, Latrunin luostari, viinitila, maauimala)
Finnair lentää edullisesti suoraan Tel Aviviin ma, ke ja pe. Israelista Helsinkiin ti, to ja la.
Kurssikyselyt ja ilmoittautumiset opettaja Satu Cantrell 0458977155
                                                                    satucantrell@hotmail.com
Majoitus: Seija Aitto-oja 0456787771 tai www.keidas.com  http://www.keidas.com


Rohkeat ja huolettomat 9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti