tiistai 23. joulukuuta 2014

Enkelivierailu

Eräänä lokakuun aamuna, kömpiessäni keittiöön painamaan jo illalla valmiiksi lataamaani kahvinkeittimen nappulaa - jouduin ällikällä lyötynä pysähtymään huoneen kynnykselle. Astiakaapin oveen oli nimittäin yön aikana ilmestynyt suloisessa valossa kylpevä enkelin kuva. Lähestyin sitä pyhällä varovaisuudella ja jäin tuijottamaan noin 40 cm korkean täydellisen taideteoksen herkkyyttä ja ihmeellistä valoa. Pian enkeli-ilmestyksen mysteeri tietysti selvisi minulle, mutta se ei yhtään laimentanut kokemani ihmeen suuruutta. Keittiön ikkunaan olen jo aikaa sitten ripustanut jokaiselle lapsenlapselleni nimetyn oman pienen lasienkelin. Ne ovat kaikki eri kokoisia ja värisiä ja pyörivät ikkunan yläpuolelle kohoavan lämmön voimasta hiljaa ympyrää. Eräs näistä viidestä enkeleistä oli heijastanut suurentuneen kuvansa aamuauringon valon voimalla minulle yllätykseksi vastakkaisella seinällä olevan kaapin oveen. Tämä varjokuva ei kumma kyllä yhtään edes liikkunut mikä sekin oli outoa.

Koska en ollut tällaista tilannetta ennen nähnyt, vaikka enkelit ovat olleet ikkunassani jo useita vuosia ja aurinkokin nousee joka aamu (tai ainakin olisi kiva jos nousisi) - oli tämä aamuyllätys minulle erityisen merkittävä. Koin saaneeni kokea todellisen enkelivierailun omassa keittiössäni.

Enkelit ovat Jumalan sanansaattajia. Maria-neidon kohdalta muistamme sen kaikkein vaikuttavimman enkelin tuoman sanoman ( Luuk. 1: 30-31):" Älä pelkää, Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä. Ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus." Joosefkin sai silloin omat selvät ohjeensa enkeliltä - kuinka suhtautua kihlattuunsa, jonka asema siinä yhteiskunnassa ei toden totta enkelin antaman tiedon jälkeen ollut helppo. Eikä se olisi sitä tänäkään päivänä.

Mutta juuri maailman ensimmäisen joulun aikaan enkelit tuntuivat olevan aivan erityisen kiireisiä. Tietäjille piti antaa tarkkoja ohjeita useaankin kertaan, paimenet pimeällä kedolla kohtasivat ensin yhden enkelin ja sitten kokonaisen enkelijoukon - joukon taivaallista sotaväkeä. 
 Enkeli oli siis jouluyön evankelista, ilosanoman tuoja, tullessaan kertomaan Vapahtajan syntymisestä.
He sanoivat silloin ja sanovat tänään:
"Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle, teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. (Luuk.2:10-11)

Voisiko sen arvokkaampaa joululahjaa kukaan toivoa, kuin saada vastaanottaa
syntien anteeksiantamus ja ikuinen elämä? Ne toi meille ensimmäisenä jouluna maailman syntynyt Vapahtaja, joka sovituksensa = viattoman kuolemansa kautta tuli tarjoamaan lunastuksen ja pelastuksen koko ihmissuvulle.

###############
Löydät varmaan kuvastani mikä ikkunan enkeleistä oli auringonvalon voimasta loikannut vasemmalla sisaitsevan astiakaapin oveen. Tämä enkelijoukko tuokoon siunauksensa meidän kirjoittajien puolesta koteihinne jouluna 2014.
           

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti