keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Katse kohti alkanutta vuotta


Jeesuksen luo tuli aikansa oppineita, jotka halusivat panna hänet koetukselle.
      - Näytä meille merkki taivaasta! he sanoivat.
      Mutta Jeesus vastasi heille: - Illalla te sanotte: "Tulee kaunis ilma, kun taivas ruskottaa", ja aamulla: "Tänään tulee ruma ilma, sillä taivas on synkän ruskottava." Taivasta te kyllä osaatte lukea, mutta ette aikojen merkkejä. (Matteus 16: 2-3)

Näin vuoden vaihtuessa on katseltu taaksepäin menneeseen vuoteen,  arvioitu sen tapahtumia ja pysähdytty punnitsemaan uhkia ja etsitty vuoden ilonpilkkuja.
Kuluneen vuoden taustaa vasten pyritään luomaan kuvaa tulevasta,  tulevaisuutta pohdiskellaan yhtä aikaa toiveikkaina mutta myös pelokkaina, mitä tuleva vuosi tuo tullessaan.

Jeesuksen sanat siitä, ettemme osaa lukea aikojen merkkejä, kuulostavat tylyiltä. Onko niin, ettemme osaa lukea, vai emmekö halua nähdä, mitä maailmassa tapahtuu?
Jeesus kuitenkin lupaa kulkea omiensa kanssa joka päivä, tapahtuipa sitten mitä tahansa.
Tulevaisuuteen ei tarvitse mennä yksin. Sinne voi mennä rukoillen käsi kädessä auttajan kanssa.

TV7:n kanavajohtaja Martti Ojares oli kokenut, että hänen olisi pidettävä puhe katselijoille vuoden vaihtuessa. Samaan aikaan eräs rukouksen ihminen oli ottanut häneen yhteyttä ja kertonut viime elokuussa saamansa 1,5  tuntia kestäneen Suomea koskevan näkynsä, jonka Ojares sitten luki kanavalla. Se on nytkin löydettävissä TV7 arkistosta. Näky kutsuu valpastumaan ja rukoilemaan.

Kirjoitan tähän pari rohkaisevaa runoa turkkilaiselta Nazim Hikmetiltä, jotka puhuvat toivosta ja tulevaisuudesta. Nämä runot kertovat maailman lapsista. Tänäkin vuonna syntyy uusia lapsia, he oppivat kävelemään, puhumaan, leikkivät, laulavat.  Hieman vanhemmat lapset menevät kouluun, oppivat uusia asioita. Haaveilevat tulevista päivistä.
Lasten hyvää ja onnellista tulevaisuutta minäkin tahdon puolustaa, seistä heidän rinnallaan. Haluan huokailla Suuren Isämme puoleen, että Hän auttaisi ja varjelisi lapsiamme ja nuoriamme -  myös meitä kaikkia alkavanakin vuotena.

No, nyt pari Nazim Hikmetiä vuoden alkuun!

Meristä kaunein
on vielä purjehtimatta.
Lapsista kaunein on
on vielä kehdossaan.
Päivistä kauneimmat
ovat vielä elämättä.
Sanoista kaunein
jonka haluan sinulle sanoa,
se on vielä sanomatta.



Annetaan lapsille päiväksi maapallo
kuin kirjava ilmapallo, että he saisivat leikkiä
leikkiä ja laulaa tähtien seassa.
Annetaan lapsille maapallo
kuin jättiläisomena tai lämmin leipä
että he olisivat kylläisiä edes yhden päivän.
Annetaan heille koko pallo että maailma
edes yhden päivän saisi tuntea
                               mitä on ystävyys.
Meidän käsistämme lapset ottavat maan
ja istuttavat siihen kuolemattomia puita. 

     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti