lauantai 27. lokakuuta 2018

Tiberiaaseen

Maisema asuntomme Shalom-kodin parvekkeelta Genesaretille Tiberiaassa

Parin päivän kuluttua nousen mieheni ja parin ystävämme kanssa Tel Avivin koneeseen. 
Tel Aviv tarkoittaa suomeksi Kevään Kumpua - jo nimessä on jotain tuoretta ja toiveikkuutta. Se sopiikin hyvin matkamme ensimmäiseksi etapiksi, sillä matkahan on aina toiveita täynnä: odotetaan katkoa arjen tavanomaisuuteen ja kaivataan uusia kokemuksia. Me Suomesta tulevat kaipaamme marraskuhun valoa ja lämpöä, ja Israelin kävijöinä odotamme myös, että saisimme kokea jotakin hengellisesti uutta ja koskettavaa.

Matkamme kestää kaksi viikkoa, palaamme marraskuun puolivälissä. Olen ottanut aiemmin Israelin matkoille mukaan tietokoneen ja olen päivittänyt siellä blogiani. Tällä kertaa otan tietokoneen sijasta tablettini, koska se on kevyempi matkatavaroissa, eikä muutenkaan niin arvokas. En ole kuitenkaan varma, onnistunko päivittämään blogia sen avulla. Toivotaan, että onnistun, muussa tapauksessa matkakuulumiset tulevat vasta matkan jälkeen. 

Koska lentokone saapuu Ben Gurionin kentälle puolenyön jälkeen, emme jatka matkaa suoraan Tiberiaaseen, vaan yövymme Jerusalemissa. Tänä syksynä kaupungin länsipuolella on aloittanut toimintansa Nations for Israel- suurlähetystö, jonka emäntänä ystäväni toimii. Lähetystön taustayhteisönä on Kad- esh-map- seurakunta (Suomessa Tulen Astiat), jonka johtajina toimivat arkkipiispa Dominique Bierman ja hänen miehensä rabbi Baruch Bierman. He keskittyvät opetuksessaan kristinuskon juutalaisiin juuriin ja kiertävät ympäri maailmaa niistä opettamassa, samalla kun he kutsuvat juutalaisia kotimaahansa. Emme tapaa kuitenkaan Biermaneita, koska he ovat samaan aikaan USA:ssa.

Jerusalemista siirrymme bussilla Tiberiaaseen Genesaretin rannalla olevaan Shalom-kotiin, joka on yhteiskristillinen rukouskoti. Koti on kolmikerroksisessa kerrostalossa oleva tilava ylimmän kerroksen huoneisto. Koti toimii matkailijoille ja Tiberiaassa asuville suomalaisille kokouspaikkana. Tehtävämme on järjestää torstaisin sinne pieni vapaamuotoinen tilaisuus.

Kiertelemme Genesaretin ympäristössä ja muutenkin Galilean alueella. Vuokraamme ehkä muutamaksi päiväksi auton, jolla on helpompi liikkua. 


Oleskelumme lopulla palaamme taas Jerusalemiin kolmeksi yöksi. Kiertelemme kaupunkia matkamme viimeiset päivät.
Pyydämme taivaan Isää siunaamaan matkamme ja varjelemaan kaikin eri tavoin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti