torstai 1. marraskuuta 2018

Kohtaamisia


Sherut-taksi on kätevä liikkumismuoto Jerusalemissa. Autoon mahtuu noin kahdeksan matkustajaa matkalaukkuineen, ja taksi kuljettaa matkustajia Jerusalemin alueella 60 NIS:n hinnalla. Kun hinnan jakaa neljällä, niin hinta euroissa ei ole paha.
Mevasseretin läheystön osoite oli taksinkuljettajalla outo. Kun sitten osoitin kolmikerroksista taloa, jonka kahden aemman kerroksen parvekkeita koristivat lippurivistöt, ja kuljettaja kysyi, olimmeko diplomaatteja, vastasin ken, mutta ajattelin ja jäton sanomatta, että olimme taivaan Isän "tiplomaatteja".

Oli hauskaa saapua All Nations for Israel embassyyn, koska ystäväni on siellä emäntänä, ja hän sai meidät tuntemaan itsemme tervetulleiksi.
Kiertelimme taloa, jonka arkitehtuuri atriumpihoineen oli varsin mielenkiintoinen, olihan talon suunnitellut sama arkkitehti kuin Jad Vashemin. Arkkitehti oli suunnitellut talon aikoinaan lapsensa perheelle kodiksi.
Jo matkamme alkupuolella meillä oli useita mielenkiintoisia tapaamisia. Sherut -taksissa istuin Suomen Lähetysseuran Jerusalemin työkeskusksen johtajan vieressä, joka kertoi Lähetysseuran nykyisistä painopistealueista Jerusalemissa. Minua tietysti innosti kuulla, että he panostavat nykyisin kouluun ja koulutukseen, koska suomalainen koululaitos on maailmalla muutenkin kovin arvostettu.

Täpötäydessä bussissa Jerusalemista Tiberiaaseen oli mielenkiintoinen tunnelma. Mieheni vieressä istui tyttö, jonka rynnäkkökivääri painoi miestäni kylkeen. Bussin käytävällä istui sotilaita ja makoili nuoria kipapäisiä poikia, jotka lukivat rukouskirjojaan.

Eräs nuori mies aloitti keskustelun Ruutin ja minun kanssani ja kysyi olemmeko kristittyjä. Mies oli juutalainen, mutta halusi keskustella kanssamme siitä, mitä Jeesuksen viimeinen ehtoollinen merkitsee.

Juutalaiset ovat kovin innokkaita keskustelijoita. Matkaseuralaisemme, Paavali ja Ruut, osaavat kyllä luoda tilaisuuksia ja tarttua niihin, mieheni ja minä olemme ehkä vähän liian "hämäläisiä" spontaaniin seurusteluun.

Ps. 119: 105 Sinun sanasi on jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti