torstai 15. marraskuuta 2018

Heittäkää verkot!

Lupasin viime päivityksessäni laittaa tänne kuvia Magdalassa olevasta Maria Magdaleenan kappelista, jolla on hieno lainankielinen nimi Duc in altum - Heittäkää verkot!
Nimi sopii erinomaisesti kappelille, jonka ikkunasta näkyy Genesaretin järvelle ja alttarina on laiva.
Se muistuttaa vierailijaa siitä, miten Jeesus saarnasi - ei vain synagogassa -vaan myös veneestä kansanjoukolle.

Magdala sijaitsee n. 5 km:n päässä Tiberiaasta. Se olisi sopiva kävelymatka, mutta koska lämpötila vielä marraskuussa parhaimmillaan oli yli 30 °, niin kävelemään olisi pitänyt lähteä kovin varhain, ettei olisi nääntynyt janoon ja kuumuuteen. Vuokra-autolla sinne huristi muutamassa minuutissa.

Rakennuksessa oli useita kappeleita, mutta vaikuttavin niistä oli alakerrassa sijaitseva kaivauksissa löydetyistä aidoista kivistä tehty tila, jonka alttaritauluna oli muraali-tyyppinen maalaus kohtauksesta, missä Jeesus kohtaa verenvuototautia sairastaavan naisen. Mark. 5:25  
 

Tiberias on ihanteellinen paikka Israelin-vierailulle, koska sieltä käsin on helppo tehdä retkiä Galileassa. Jo asuminen Genesaret-järveä katsellen on elämys ja hiljentää mielen.

Shalom-koti, missä asuimme, sijaitsi ylhäällä vuorella. Juuri tänään koti on muuttanut uuteen paikkaan aivan kaupungin keskustaan. Uusi koti on pieni kolmio, jossa on kaksi makuuhuonetta ja olohuone-keittiö. Se sijaitsee  uudessa 10-kerroksisessa talossa 9. kerroksessa, josta on näkymä Genesaretille.

Shalon-kodin jäsenmaksu on 300 e/v, se oikeuttaa kahden viikon oleskeluun. Jos oleskelu venyy yli kahden viikon kulukorvaus on 5 e /vrk.
Jos yksi perheestä on jäsen, niin perheenjäsenten kulukorvaus on 12 e /vrk/hlö kahden viikon ajalta.
Ei-jäsenten majoittuminen on 30 e /vrk/hlö.

Kodissa on vuodevaatteet, siellä on myös astiastot ja jääkaappi, joten ruuanlaitto on helppoa. Asukkaiden pitää huolehtia itse siivouksista ja lähtiessä mahdollisuuksien mukaan lakanoiden pesusta.

Jos joku blogin lukijoista haluaa asua Tiberiaassa viikon, pari tai mahdollisesti vielä pidemmän ajan, hän voi liittyä Shalom-kodin jäseneksi.
Meidän jälkeemme kotiin on tulossa asukkaita, jotka haluavat tavoittaa juutalaisia. Isäntämme, Johannes, taas kiersi kaverinsa kanssa muslimikylissä.
Monenlaisia mahdollisuuksia siis on, ja aina voi rukoilla Israelin puolesta.

Kodin yhteystiedot saa minulta blogin kommenttiosion kautta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti