lauantai 20. heinäkuuta 2019

Vakavaa asiaa

Kun olin pieni, äidilläni oli tapana lukea meille kolmelle tyttärelleen Raamattua. Muistan, kuinka hän talvi-iltoina nojasi selkäänsä lämpimän uunin kylkeen lukiessaan,  minulla oli hyvä ja turvallinen olo. Niinä hetkinä hän istutti uskon siemenet lapsenmieleeni.
Hän opetti meille myös katekismusta. Ensimmäisen Jumalaa koskevan uskonkappaleen selitys ihmetytti minua, sillä siinä kerrottiin, että Jumala ilmaisee itsensä myös kansojen kohtaloissa. Kysyin, mitä se tarkoittaa. Silloin äiti kertoi Israelin historiasta ja siitä, miten Israelin valtio oli syntynyt puolisen vuotta minun maailmaantuloani aikaisemmin. Näin minuun istuttiin myös Israel-rakkaus.

Kun olin kolmissakymmenissä oleva perheenäiti - elettiin 80-luvun alkuvuosia - aloin nähdä kummallisia unia yö yön jälkeen. Olin unessa maantiellä jossain Kouvolan ja Lahden välillä, ympärilläni oli valtavasti hätääntyneitä ihmisiä, joita luotsasin länsirannikon satamissa odottaville laivoille. Unissa oli hätääntyneen ilmapiirin lisäksi ikävää se, etten osannut puhua mitään ihmisten kanssa, en osannut kysyä lapsilta edes heidän nimiään.

Pian tuon jälkeen Suomeen saapui Stephen Lightle, joka puhui venäjänjuutalaisten exoduksesta Suomen halki. Hän perusti sanomansa tiukasti Raamattuun, esim. Jer. 31:8-9

Minä tuon heidät takaisin pohjoisesta maasta, kokoan heidät maan ääristä asti! Heidän joukossaan ovat myös sokeat ja rammat, raskaana olevat ja synnyttävät. Suurena joukkkona he palaavat tänne. He tulevat itkien, hartaasti rukoillen, ja minä itse johdatan heitä.

 Suomessa oli 1980-luvulla paljon ihmisiä, jotka olivat saaneet sydämelleen tämän venäjänjuutalaisten kauttakulun, ja täällä alettiin tehdä paljon valmisteluja sitä varten. Suuret joukot juutalaisia kulkikin Suomen halki pääasiassa Etelä-Suomen kautta ja yksityiset ja järjestöt tukivat heitä matkalla.

Kauttakulku on jatkunut tasaisena ja melko huomaamattomana vuosikymmenien ajan, kunnes nyt viime viikkoina tämä exodus-asia on noussut uudelleen esiin. Suomeen rakennetaan parhaillaan Enontekiöltä etelään ulottuvaa 14 reitin verkostoa, joiden lähettyvillä asuvia ihmisiä kutsutaan valmistautumaan venäjänjuutalaisten tuloon. Nämä "pakolaiset" tarvitsevat majoitusta, ruokaa, kuljetuksia kauttakulkunsa ajaksi. Toivottavaa, että he saisivat kuulla jo matkallaan sanoman Jeshua ha Mashiasta, kuten hepreksi Jeesusta kutsutaan.
Suomen sisäministeriö on jo havahtunut näihin idästä tuleviin "pakolaisiin", joihin myös venäjänjuutalaiset lasketaan. Heille kuuluu Schengen-sopimuksen kautta oikeus saada maastamme turvaa ja suojaa.

Muutkin ristilippumaat, kuten Ruotsi ja Norja ovat jo heränneet valmistautumaan tähän kauttakulkuasiaan. Tapasin Orolla saksalaisen naisen, joka kertoi, että hänen kotikaupungissaan Münchenissä on tehty jo yli 10 vuotta näitä valmisteluja. Juutalaisten kauttakulku koskee siis koko Eurooppaa.

Mitä voimme tehdä tässä tilanteessa? Emme toki tiedä, tapahtuuko venäjänjuutalaisten lähtö Putin kauden jälkeen vai vasta 40 vuoden kuluttua. Jumalan aika on erilainen kuin ihmisten.
Voidaan kuitenkin rukoilla, että silloin kun kaikki alkaa tapahtua, niin Suomi ei olisi ryntäystä vastaaan, eikä olisi sulkemassa rajojaan. Samaa voimme pyytää myös Ruotsin, Norjan ja muiden naapurimaiden osalta.

Raamattu kutsuu meitä siunaamaan Israelin kansaa, sillä silloin tulemme myös itse siunatuiksi. Jos taas nykyilmapiirin mukaan olemme vastustamassa, niin kansamme kohtalo joutuu vaakalaudalle.
Olemme vakavien asioiden edessä.   

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti