keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Asiat solmussa


Joskus tuntuu siltä, että asiat ovat niin sotkussa, ettei oikein tiedä, miten niitä ryhtyisi järjestelemään.
Ei tiedä edes, mistä aloittaisi. Ajattelee vain, että olisipa joku, joka laittaisi kaiken kuntoon.

Muistan omasta lapsuudesta, kuinka hyvältä tuntui, kun äiti ja tuntuivat tietävän, miten piti kulloinkin menetellä. Heiltä sai aina selvät sanat.
Sen ajan lapset eivät panneet vanhempiensa ohjeita kyseenalaisiksi. Kun äiti ja isä olivat päättäneet lähettää 10-vuotiaan lapsensa naapuripitäjään kouluun, jossa piti asua viikot maanantaista lauantaihin vieraassa perheessä, sitä vastaan emme siskojen kanssa pullikoineet, vaan pakkasimme tyynesti jenkkikassimme ja nousimme naftalta haisevaan koulukaaraan.

Oli myös monia muita asioita, jolloin otimme ohjeet vastaan kyselemättä. Siskoni kertoo tarinaa siitä, kuinka hän olisi halunnut karata yliopistosta mentyään ilmoittautumaan sinne vääränä päivänä ja kiskottuaan ovia turhaan. Hän oli itkenyt puiston penkillä ja mennyt sitten puhelinkoppiin soittamaan äidille, että hän tulisi kotiin.
- Pysy siellä vaan, kuului äidin kipakka neuvo. - Ja lopeta heti poraaminen!

Onneksi meillä  on taivaan Isä, jolta voimme saada ohjausta elämämme sotkuihin. Hänen tahtonsa ja ohjeensa löytyvät Raamatusta, kun sitä jaksaa ja haluaa tutkia.
Perusohjeet löytyvät kymmenestä käskystä, mutta niiden antaman linjan mukaan neuvoja pystyy soveltamaan myös elämänsä pienempiin asioihin.

Rukous on puhetta Jumalan kanssa. Rukoilemalla voimme myös saada ohjausta kiperiin kysymyksiimme, kuinka pitäisi toimia. Usein vain itse puhua höpötämme, emmekä pysähdy kuuntelemaan, mitä taivaallisella Isällä olisi asiaan sanottavaa.
Jumalan puheen kuuleminen ei ole helppoa, koska omat ajatuksemme ovat niin helposti sotkemassa.
Jos sinulla on rukouspiiri tai hyvä rukousystävä, hänen kanssaan voi myös rukoilla asioiden oikean suunnan löytämiseksi.
Oikean tien löytäminen antaa aina varmuuden, rauhan ja levon.

Jes. 30:18 Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita he, jotka häntä odottavat.

Jes. 30:21 Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takanasi ohjeen: - Tässä on tie, kulkekaa sitä.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti