tiistai 2. helmikuuta 2021

Uudeksi kaikki

 

 

Menneenä syksynä innostuin paikkaamisesta ja parsimisesta. Minulla on suosikkifarkut, joita tykkäsin käyttää koirani kanssa tekemilläni päivittäisillä metsälenkeillä. Mutta voi surkeutta! Vanhat farkkuni eivät kestäneet päivittäistä tallustelua, ja niinpä minun oli ryhdyttävä niitä paikkaamaan. En nimittäin ole mikään moderni nuori, joka nauttisi siitä, että paljas nahka pilkottaisi sieltä sun täältä. Myöskin villasukkia innostuin parsimaan ihan vanhanaikaisella ristikkoparsinnalla.

Nämä puuhat antoivat minulle tyydytystä, vaikka mieheni pyörittelikin välillä päätään. Sitten huomasin, että koko tämän alkaneen vuoden yksi teema on Parsittu ja paikattu. Käsityön Taitoyhdistys, joka on idean takana, nosti esiin merkittävän näkökulman: jos maailman väestöstä viisi miljoonaa ihmistä paikkaisi tai parsisi yhden vaatteen, niin kaatopaikoille päätyisi 5 000 000 vaatekappaletta vähemmän!

Meidän Herramme ei kuitenkaan ole mikään parsija ja paikkaaja! Kun hän tulee mukaan ihmisen elämään, asiat eivät etene vain hiukkasen eteenpäin. Hän on halukas antamaan paljon ja isolla rytinällä!

Olemme valmiit tyytymään vähään ja pieneen apuun. Kuitenkin Raamattu on täynnä Jumalan lupauksia siitä, kuinka hän kuulee ihmisen rukouksen ja on valmis auttamaan. On laskettu, että Raamatusta löytyy vuoden jokaiselle päivälle Jumalan lupaus. Vika varmaankin on meissä, kuten Jaakob sanoo kirjeessään 4:2 Teillä ei ole, kun te ette ano.

Jeesus ei ole mikään pikku näpertelijä. Ilm. 21:5 kertoo: Valtaistuimella istuva sanoi: - Uudeksi minä teen kaikki. Siis kaikki! Ilmestyskirjan luku 21 alkaa kuvauksella siitä, kuinka ensimmäinen maa ja taivas ovat kadonneet, ja niiden tilalla ovat uusi taivas ja uusi maa, ja taivaasta laskeutuu alas uusi Jerusalem.

Jos ihmiskunnalle on luvassa tällaista uutta ja ihmeellistä, voisimmeko luottaa siihen, että Jumala voi jo täällä uudistaa elämämme: auttaa ihmissuhteissa, työasioissa, yksinäisyydessä, väsymyksessä, peloissa, sairauksissa - koronassa. Jokaisella on jokin alue, johon voisi pyytää Jumalan apua ja täydellistä uudistumista.

Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, minä teen uutta! Nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Minä teen tien autiomaahan, virrat aavikolle.     Jes 43: 18-19


Yläkuva Jordanin alkulähteiltä, alempi Jordan virta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti