keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Vuorien sanomaa



Eilatin kone oli sunnuntaina viimeistä paikkaa myöten täynnä. Matkalaisia valoon, lämpöön Pyhään maahan näytti riittävän.
Vanhemman väen lisäksi liikkeellä oli perheitä ja yllättävän paljon myös nuoria ihmisiä
Jäljelle jääneitä matkoja oli myyty edulliseen hintaan, ja koska tilanne Israelissa on ollut nyt suhteellisen rauhallinen, oli väki lähtenyt joukolla liikkeelle.

Meidänkin ryhmämme kasvoi uudella jäsenellä, kun Mirjam liittyi joukkoomme. Tämä meitä  melko paljon nuorempi ilopilleri oli matkassa, kun suuntasimme ystävämme miehen ajamalla taksilla ja hänen opastamanaan Timnan laajaan autiomaahan. 

Salome kirjoitteli jo viime helmikuussa Timnan  sanoinkuvaamattoman kauniista vuorista, jotka vaihtavat auringonvalon vaikutuksesta väriä ruskeasta vihreään ja ruusunpunaiseen. Jatkan kuitenkin aiheesta hieman lisää muutamalla välähdyksellä, missä puhutaan Raamatun vuorista.

Mooseksesta, joka on yksi suurimmista kansanjohtajista, kerrotaan usein vuorten yhteydessä. Tässä muutamia esimerkkejä: Mooses sai vuorella Jumalalta lain Israelin kansalle. 
Hän iski sauvalla kalliota, ja sieltä alkaa suihkuta vettä. 
Kerran Mooses istui kalliolla ja rukoili voittoa vihollisistaan.
Vanhana Mooses sai katsella vuorelta Luvattuun maahan.
Kerran Jumala kehotti häntä seisomaan kalliolla ja piiloutumaan kallionkoloon, kun Jumala kulki ohi.

Vaikka Timnan kalliot ovat sateissa ja tuulissa rapautuvaa kuparin, hiekan ja suolan sekoituksena syntynyttä kiviainesta, kalliot kuvataan yleensä jykeviksi, horjumattomiksi ja pysyviksi turvapaikoiksi. Uusi testamentti puhuu vuorista myös kuvannollisessa mielessä, kun se puhuu hengellisestä kalliosta, joka on Kristus. (1. Kor.10: 4)
Kun ihmiset etsivät hädässään luotettavaa tukea, luotettavin kallio osoittautuu usein Persoonaksi. Jumala kutsuu ihmistä vierelleen, hän sanoo tälle kuten aikanaan Moosekselle: 
- Näetkö tämän paikan vieressäni?  Asetu seisomaan tähän kalliolle. 


Näinkin tarkasti Jumala voi osoittaa, ohjata ja neuvoa!      





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti