tiistai 14. heinäkuuta 2015

Kartta ja kompassi.

 Kuva: Intialainen Isaac P. - vappumarssilla Helsingissä v.2015

Paikkakunnallamme toimii aktiivisesti hengellinen järjestö nimeltään Team East Mission  = TEM. Tällä  Idän työn Missiolla on erityiset työkohteensa Pietarin ympäristössä, vähävaraisten- ja kehitysvammaisten lasten perheiden parissa, mutta myös Intiassa kaksikin avustuskohdetta: lastenkoti, sekä järjestö, joka tekee avutustyötä HIV-lasten keskuksessa.
Tämän keskuksen johtaja, Isaac P. Intiasta, vieraili luonamme huhti-toukokuussa ja pystyi mielenkiintoisella matkallaan kaukana Pohjolassa osallistumaan sattumalta myös kristittyjen vappumarsisiin Helsingissä.

Isaac kirjoitti raportin matkastaan TEM:min jäsenlehtiseen ja tästä tarinasta haluan jakaa pienen palasen - kaukaa tulleen ulkolaisen silmin koettua suomalaista eksotiikkaa.

Isaac kertoo mm.näin:
"Pääsin eräänä päivänä suomalaiseen metsään suunnistamaan. Meille annettiin kartta ja kompassi ja sitten piti löytää metsästä niiden avulla kymmenen rastia. Välillä.piti kulkea läpi tiheän metsän, oli kiviä ja kantoja. Vasta toisen rastin löytymisen jälkeen aloin pikkuhiljaa ymmärtää pelin ideaa. Lopulta pääsimme maaliin, vaellettuamme 1h 8 min ties missä pusikoissa.

Suunnistus muistutti minua siitä, miten löytää Jumalan tahto ja suunta elämässämme. Meille on annettu Jumalan sana kartaksi ja Pyhä Henki kompassiksi näyttämään tietä. Jos pidämme kiinni näistä molemmista, emme kadota oikeaa suuntaa emmekä polkua".

Minä totesin hänen kertomuksensa päätteeksi, että --- aamen. Elämämme matkalla joudumme totisesti välillä pimeisiin korpiin, on kantoja, kiviä ja soita ja oikean tien näyttäjä on ihana apu, jos polkua ei näy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti