maanantai 30. heinäkuuta 2018

Pyhät ennen ja nyt




Sunnuntain 29.7. tekstit puhuvat uskollisuudesta Jumalan lahjojen hoitajana. Luukas 12 kerrotaan palvelijasta, joka oli isännän poissaollessa saanut hoitaa taloutta. Taloudenhoitajana hän alkoi kuitenkin käyttäytyä kohtuuttomasti: söi, joi, juopotteli ja hakkasi palvelijoita. Kun isäntä sitten yllättäen palasi ja näki, miten asiat talossa olivat, hän suuttui, ja kelvoton taloudenhoitaja sai itse raipaniskuja osakseen.

Päivän teksti kuulostaa nopeasti ajateltuna aika hurjalta. Kuitenkin se muistuttaa meitä asemastamme Jumalan edessä. Olemme toki pelastettuja Jumalan armosta Jeesuksen teon kautta, ja elämämme sujuu vaikka emme ponnistelisi ollenkaan taivaan tiellä. Kuitenkin Jumala odottaa, että toimisimme täällä maan päällä hänen käsinään ja jalkoinaan, olisimme hänen juoksutyttöjään ja -poikiaan. Muita hänellä ei täällä maan päällä oli kuin me - uskovat.

Kun Paavali kirjoitteli kirjeitään seurakunnille, hän aloitti usein kirjeensä puhuttelulla: pyhät.
Esim. kirje Rooman seurakunnalle alkaa tällaisella tervehdyksellä.
Paavali, Kristuksen Jeesuksen palvelija, kutsuttu apostoliksi ja valittu julistamaan Jumalan evankeiliumia, tervehtii Roomassa olevia Jumalalle rakkaita ja hänen kutsumiaan pyhiä. 

Pyhät ilmausta käytettiin alun perin Jerusalemin alkuseurakunnan jäsenistä, nimitystä alettiin sittemmin käyttää kaikkien seurakuntien kristityistä.

Ajattelemme helposti, että pyhiä ovat ne, joista puhutaan Raamatun lehdillä. VT:sta löytyy esim. Joosef, joka raskaista elämänkohtaloista huolimatta kohosi Egyptissä lähes faaraon rinnalle täyttäessään tehtäväänsä maan ruokavarojen hoitajana.

UT:ssa Paavali eli Jumalalle uskollisena, mutta joutui koko ajan vaaroihin. Häntä uhkailtiin ja vainottiin, hänet torjuttiin, kivitettiin, ruoskittiin, pidätettiin, vietiin oikeuden eteen ja vangittiin. Joutuipa hän haaksirikkoonkin ja pakenemaan muurin yli lasketussa korissa.

Kuitenkin hän sanoo Apt. 20: - Eloon jäämiseni ei minulle kuitenkaan merkitse mitään sen rinnalla, että pääsen matkani päähän ja saatan loppuun Herralta Jeesukselta saamani palvelutehtävän julistaa evankeliumia Jumalan armosta.

Vaikka meidän elämämme tuntuu vähäpätöiseltä Raamatun pyhiin verrattuna, niin voimme omalla paikallamme olla Jumalan antamassa tehtävässä uskollisia.
Esirukous toisten puolesta on korvaamattoman tärkeää. Lasten, lastenlasten, vanhusten, ystävien tai naapureiden tukemiseen on joka päivä mahdollisuus.
Ja jos sinulla on ylimääräista rahaa, voit tehdä sillä paljon hyödyllistä.
Mahdollisuudet tehdä hyvää ovat rajattomat.

Olen liittänyt tähän päivitykseen muutaman maalaamani kuvan nykyajan pyhistä. He pyrkivät kilvoittemaan omalla pienellä paikallaan.

Jeesus sanoo: - Ole uskollinen kuolemaan asti.



Sivulta Pyhät ennen ja nyt voit lukea nykyajan pyhien elämästä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti