perjantai 20. heinäkuuta 2018

Tyhjä penkki



Olen pyrkinyt päivittämään tätä blogia viiden päivän välein. Nyt kuitenkin väli hieman venähti, sillä olen viettänyt kuluneen viikon Oronmyllyllä Parikkalassa hepreankurssilla.
Kurssista on tullut minulle kesän kohokohta. Heinäkuinen viikko kauniissa ympäristössä mieleisen harrastuksen parissa on ollut parasta lomanviettoa.

Tänä vuonna Oron kurssi oli erilainen, sillä Salome-ystäväni ei enää ollutkaan opiskelijoiden iloisessa joukossa. Salome liittyy Oron muistoihini oleellisesti, sillä tapasimme  siellä ensimmäisen kerran vuonna 2010, ja kesäiset tapaamiset opiskelun parissa Orolla jatkuivat vuosittain.

Vielä viime kesänä juhlimme Salomen syntymäpäivää Oron ruokalassa ystäväporukalla. Olimme tilanneet keittiöltä täytekakun, jonka keittäjä oli koristellut runsaasti poimimillaan metsämansikoilla. Tänä kesänä Salome olisi täyttänyt (19.7.) 75 vuotta.

Eilen illalla kun kokoonnuimme Jyväkirkon saliin, sain tehtäväkseni muistella Salomea, sillä paikalla olevien kielenopiskelijoiden ja tanssijoiden joukossa oli monia, jotka tunsivat Salomen ja olivat jo alkuviikosta kyselleet minut tavatessani, missä ystäväni on. Kyselijöille oli suuri järkytys kuulla, että Salome oli siirtynyt taivaan kotiin tämän vuoden maaliskuun 5. päivänä.

Kerroin ystävyytemme alun tapahtumista, miten kumpikin koimme, että taivaan Isä oli itse etsinyt ystävän toisillemme. Niin ihmeelliseltä kaikki tuntui.
Muistelin opiskelujamme sekä Pietarin ja Israelin matkoja. Kerroin myös siitä, miten paljon tämä pieni, vahva ja luovasti ajatteleva nainen sai elämässään aikaan, kun hän kulki kuunnellen taivaallisen Isän tahtoa ja kulki hänen ohjauksessaan.

Puheeni lopuksi hepreanopettajamme, Eija, lauloi opiskelukaverimme Jaronin kanssa Salomen ja minun elämään liittyvän Sweet Chariotin. Tuntui ihanalta kuulla tuo hieno laulu opettajamme laulamana.

Ilta jatkui vielä ehtoollisella ja sen jälkeen vielä musiikilla ja rukoustanssilla.

Ajattelen, että vaikka Salome onkin jo taivaallisissa juhlissa, hän oli salatulla tavalla näkemässä hienon muistohetkemme Orolla ja iloitsi siitä.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti