maanantai 9. heinäkuuta 2018

Rakkauden laki



Eilisen sunnuntain 8. 7. tekstinä oli Luukas 6: 27 - 31.

Mutta teille, jotka kuulette, minä sanon: Rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää niille, jotka teitä vihaavat.

Siunatkaa niitä, jotka teitä kiroavat. Rukoilkaa niiden puolesta, jotka teitä solvaavat.

Jos joku lyö sinua poskelle, tarjoa hänelle toinenkin poski. Jos joku ottaa sinulta viitan, älä kiellä häneltä paitaasikaan.

Anna jokaiselle, joka sinulta pyytää, äläkä vaadi takasin siltä, joka ottaa sinun omaasi.

Niin kuin te tahdotte ihmisten tekevän teille, niin tehkää tekin heille.

Keskustelimme raamattupiirissä tästä raamatunkohdasta ja huomasimme, että se loppuu n.s. Kultaiseen sääntöön, joka on hyväksytty monien uskontojen piirissä. Se esiintyy niissä lähes samoin sanoin, sisältö on sama. Mietimme, mitä Kultaisen säännön noudattaminen todella arkielämässämme merkitsisi.

Jeesuksen sanat puhuvat pyrkimisestä rauhaan eri tavoin. Hänen ohjeensa ovat hyvin vaativia, ne tuntuvat vaativat meiltä jotain ihmisen luontoa suurempaa - sellaista rakkautta ja rauhantahtoa, joka vaatii todellista sydämen kypsyyttä.

Eräs piiriläisemme nosti myös käytännön näkökulman esille  omastaan jakamisesta. Hän sanoi kyllä toivovansa, että hänen lapsenlapsensa maksaisi lainaamansa rahan takaisin. Silloin poika oppisi siihen, että tekemistään veloista pitää huolehtia myöhemminkin elämässä. Aivan totta tuokin.

Rauhaan pyritään koko maailman tasolla. Muutaman päivän kuluttua Helsinkiin saapuvat maailman mahtavat, presidentit Trump ja Putin, joilla on roppakaupalla maailmanrauhaan liittyviä asioita käsiteltävänä. On hienoa ajatella, että Suomi voi omalta osaltaan olla mukana keskusteluissa tarjoamalla turvallisen ympäristön tälle merkittävälle tapaamiselle.
Rukoillaan Suomelle siunausta tässä rauhakyyhkyn tehtävässä.

Toivotan blogin lukijoille alkavalle viikolle rauhaa virren 955 (Tuomo Nikkolan) sanoin. Sydämen rauha - rauha Jumalan kanssa on kaiken rauhan ydin.

Rauhaa, ystäväni, 
sinulle toivotan.
Rauhaa, Jumalan rauhaa
 nyt sinulle toivotan.

Rauhaa taivaallista
sinulle toivotan.
Rauhaa, Jumalan rauhaa 
nyt sinulle toivotan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti