sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Siemeniä tulevaisuuteen


Kiinalaisen sananlaskun mukaan  voit laskea yhden omenan siemenet, mutta et voi tietää, kuinka monta omenaa niistä kasvaa.

 Sananlasku on pyörinyt mielessäni, kun olen eri tavoin puuhaillut omenien parissa. On ollut hauskaa tehdä omenasosetta, piirakoita ja omenapuuroa, mutta vähemmän hauskaa on ollut haravoida puolivillin puun alta madonsyömiä, jotka kaiken lisäksi ovat kuhisseet ampiaisia.

Onneksi pihapiirissä löytyy terveitä ja mehviäkin lajikkeita.
Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä. Jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono. Hedelmästään puu tunnetaan, on tuttu kohta raamatusta. Matt.12: 33.


Jeesus kiivastui tien reunassa kasvavalle viikunapuulle, josta hän yritti etsiä hedelmiä. Kun niitä ei löytynyt, hän kuivatti puun ankarilla sanoillaan: - Ikinä et enää tee hedelmää.
Matt. 21: 19 - 22.
Vakavaa puun näkökulmasta!

Puun tehtävä ei jää vain sen oman sadon tuottamiseen, vaan se ylettää vieläkin pidemmälle. Hedelmien siemenet vievät viestiä eteenpäin.
Millainen on meidän vaikutuksemme - millaisia siemeniä kylvämme?
Nouseeko niistä joskus puu, joka puolestaan kasvattaa paljon hedelmiä ja uusia siemeniä?

Vai annammeko matojen nakertaa hedelmät ja tuhohyönteisten kovertaa ja kaivautua sydämeen ja mieleen?

Jeesus kuvaa taivaallista Isää suurena puutarhurina, joka karsii puista kuivuneita oksia - suorastaan hävittää ne. Joh. 15: 1 - 6.
Jumala haluaa nähdä meidät kauniina ja sopusuhtaisina puina, joiden oksat suojaavat ja turvaavat lähiympäristöä. Hän näkee tulevaisuutemme, luottaa, että hänen ohjauksessaan tuotamme hedelmää. Hän haluaa siunata uskonsiemenet ja kaiken alkavan hyvän. Hän antaa aikaa siementen kehittymiseen kypsyvässä hedelmässä.  


Lasimaalaus Vivamosta
Herran siunauksen voi lukea futuurissa. Näin se ei ole pelkkä pyyntö, vaan sen sisältämä lupaus ylettää tuleviin päiviin. Voimme nähdä sen Jumalan rakastavana kädenojennuksena ja ottaa rohkaisuna vastaan.

Herra siunaa Sinua
ja varjelee Sinua.

Herra kirkastaa
kasvonsa Sinulle
ja on Sinulle armollinen.

Herra kääntää kasvonsa
Sinun puoleesi
ja antaa Sinulle rauhan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti