perjantai 1. helmikuuta 2019

Tiukkaa asiaa

Kuohuttaa! Kuva Israel Museon Ida Crown-plazalta
Luin äsken, että radion Ykkösaamun lähetys tulee pitenemään tunnilla. Sanottiin, että nyt tulee tiukkaa asiaa jo varhaisesta aamusta.
Kun ensimmäinen muutos aamulähetyksessä tehtiin, muutos kuohutti minua kovasti, sillä Aamuhartaus siirtyi tutulta  paikaltaan.
Onneksi Aamuhartautta ja Hartaita säveliä ole sentään poistettu niin, että minua virkummat pystyvät nauttimaan niistä ohjelmista.

Olen näiden radiossa tapahtuneiden muutosten seurauksena tilannut koneelleni myös tiukkaa asiaa.  Kerran viikossa maanantaiaamuisin saan  hartausohjelmia joita nyt suosittelen muillekin.

Maanantaiaamuisin koneelleni putkahtaa Raamattuopiston lyhyt videohartaus, jossa Ro:n työntekijät puhuvat. Olen katsellut videoita vuoden alusta, ja pidän niiden elämänläheisestä otteesta. On ollut helppo samastua puhujien kokemuksiin ja kuunnella heidän tuoretta raamatuntulkintaansa.
Videohartaudet voi tilata osoitteesta: viikonsana@sro.fi
tai www.sro.fi/viikonsana

Tässä tämän viikonsanavideo, jossa puhuu Lauri Vartiainen. 
https://youtu.be/otObwBbvjMA

Ehkä vuoden verran olen ottanut vastaan maanantaisin myös Pasi Turusen Patmos-viestejä. Hänen viikon alkuun tarkoitetut tervehdyksensä ovat enemmän opetusta, joka on hyvin jäsenneltyä. Hän ei kiellä lukijoitaan levittämästä niitä, vaan päinvastoin toivoo, että niitä jaettaisiin eteenpäin.
Itselle viikonsanan voi tilata osoitteesta: patmos@patmos.fi

Liitän tähän nyt malliksi Pasi Turusen lähettämän tämän viikon viestin.  

Joskus luin tai kuulin kertomuksen Romaniassa uskonsa tähden vangittuna olleesta pastori Richard Wurmbrandista. 

Kerran eräs vankitoveri tuli vankilassa Wurmbrandin luokse ja kertoi Jeesuksen ilmestyneen hänelle useamman kerran. 
Mutta hän oli tullut epäröivälle mielelle siitä, oliko kyse todella Jeesuksesta. 
”Mistä minä voin tietää, että se oli Jeesus?” mies kysyi epätietoisena. 

”Jos tämä Jeesus ilmestyy sinulle uudestaan, kysy häneltä Wurmbrandin synneistä,” pastori evästi vankitoveriaan. 

Joidenkin päivien perästä mies tuli Wurmbrandin luo uudestaan ja kertoi Jeesuksen jälleen ilmestyneen hänelle. 

”No, kysyitkö häneltä Wurmbrandin synneistä?” pastori Wurmbrand kysyi. 

”Kysyin,” mies sanoi. ”Mutta minä en oikein ymmärtänyt vastausta, kun hän sanoi, että ’Mistä synneistä? En minä tiedä mistään synneistä.’” 

”Se oli Jeesus,” Wurmbrand totesi.

Heprealaiskirjeessä sanotaan uudesta liitosta, että silloin ”he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut. Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä, enkä enää muista heidän syntejänsä.” (Hepr. 8:11-12). 

Alkukielinen teksti käyttää jakeessa 12 kreikankielen kaikkein painokkainta, kaksinkertaista kieltoilmaisua (ou me), joka on onnistuneesti ilmaistu jakeen 12 uudemmassa käännöksessä: ”Minä annan anteeksi heidän rikkomuksensa enkä enää milloinkaan muista heidän syntejään.” (kr92)

Vaikka paholainen ja omatunto muistuttavat, Jumala ei pidä lukua sellaisesta, minkä Jeesuksen veri on puhdistanut. Niin kuin on kirjoitettu: ”... ja Jeesuksen Kristuksen, hänen poikansa veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä ... Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.” (1 Joh. 1:7, 9). 


Jumala ei muistele sinun syntejäsi. Älä sinäkään suotta enää muistele sellaista, minkä olet vienyt Jeesukselle.
Jumala antaa ”kaikki” anteeksi ja puhdistaa ”kaikesta”, niin paljonko jää jäljelle? 

Juuret maahan! Kuva Israel-museon veistosnäyttelystä








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti