maanantai 29. kesäkuuta 2020

Löytöjä ja löytyneitä

Vanhan perinteen mukaan neliapilankin löytäminen ilahduttaa.
Pikku Esterin löytö!


Nyt eletään alennusmyyntien aikaa. Kauppojen varastot ovat tavaraa pullollaan, koska koronan takia kaupankäynti on ollut lähes pysähdyksissä.
Jos jo nyt uskaltautuu lähtemään shoppailemaan, saattaa onnistua tekemään varsin erinomaisia ja edullisia löytöjä.


Kirjoitin viime kerralla hieman Sakkeuksesta. Kun Sakkeus oli tehnyt elämässään suuren muutoksen, Jeesus lausui kuulijoille vavahduttavat sanat: - Sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä on kadonnut.

Jeesus kertoo useita vertauksia kadottamisesta, etsimisestä ja löytämisestä. Muistamme kertomuksen sadasta lampaasta, joista yksi katoaa, mutta paimen lähtee päättäväisesti etsimään yhtä kadonnutta. Luukas 15:3

Silloin Jeesus kertoi heille tämän vertauksen: 
- Jos jollakin teistä on sata lammasta ja hän kadottaa niistä yhden, eikö hän jätä niitä 99 erämaahan ja lähde etsimään kadonnutta, kunnes löytää sen? Kun hän löytää lampaan, hän nostaa sen iloiten hartioileen ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: - Iloitkaa kanssani, sillä minä löysin lampaani, joka oli kadonnut. Minä sanon teille: samoin on taivaassa suurempi ilo yhdestä syntisestä, joka kääntyy, kuin 99 vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.

Jeesuksen sanojen mukaan yksikin löytynyt on tärkeä.

Hän kertoo myös naisesta, jolla on pääpannassaan kymmenen hopearahaa. Nainen on saanut lahjat myötäjäisinään, ja ne ovat hänelle niin arvokkaita, että hän käyttää rahojaan vain äärimmäisessä tarpeessa. Nyt hän on kuitenkin kadottanut niistä yhden. Hän tietää pudottaneensa sen jonnekin sisälle, joten hän sytyttää lampun ja alkaa lakaista huoneita huolellisesti. Kun hän sitten löytää rahan, hän on niin onnellinen, että kutsuu ystäviään ja naapureitaan iloitsemaan kanssaan rahan löytymisestä.

Kertomuksen huippukohtana ovat Jeesuksen sanat, kun hän vertaa iloitsevia ystävättäriä ja naapurin naisia taivaan enkeleihin: - Minä sanot teille: samoin on Jumalan enkeleillä ilo yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen.

Kristittyjen tehtävänä on toimia maan päällä Jumalan apureina, olla etsimässä ihmisiä ja vetämässä heitä taivaan valtakuntaan. Tapoja tähän on monenlaisia, jokainen tietää, mikä itselle on luontevinta toimintaa.
Ja ajatella: näin toimimalla teemme jopa taivaan enkelit iloisiksi!
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti