tiistai 18. elokuuta 2020

Vilahduksessa ja viipyessä

Jumala ei ole kaukana yhdestäkään meistä. Välillä vain tuntuu siltä, että istumme huolinemme ja murheinemme vahvaseinäisessä kuplassa. Tunnemme olevamme siellä auttamattoman yksin.

Kuitenkin Jumalan valtakunta on koko ajan ympärillämme, enkelit liikkuvat ja toimivat kaikkialla. Heidän läsnäolonsa tuo heijastuksen Jumalan kirkkaudesta maan päälle.

 Rukous on väylä ahdistusten ja kaikenlaisten paineiden kuplastamme ylöspäin. Se on meille annettu suurenmoinen lahja, jota ei ole tarkoitettu vain isojen ikävien tapahtumien varalle, vaan jokapäiväiseen, jatkuvaan käyttöön.

Jumala tahtoo, että eläisimme koko ajan rukouksen hengessä. Hän toivoo, että olisimme kuin lapsia, jotka haluavat kertoa jatkuvasti Isälleen huolensa, mutta myös kiitollisella mielellä iloiset asiansa.

Pyyntömme taivaalliselle Isälle - siis rukoukset - suorastaan vilahtavat vauhdilla hänen korviinsa, eikä hän ole ollenkaan hidas vastaamaan. Kuinka Jumala, joka on kaikkea enemmän, voisi olla välittämisessään ja rakkaudessaan hidas? E-ei, vastaukset kyllä lähtevät välittömästi, vilahduksessa, mutta niiden saapumisessa voi olla ongelmia, sillä Paha tekee kaikkensa, ettei yhteys Jumalan ja ihmisen välillä toimisi. 

Dan 10:12 on ihana kohta, jossa Daniel kertoo siitä, miten hänen pitkä rukoustaistelunsa oli edennyt meille näkymättömässä maailmassa. Näin enkeli paljasti, miksi vastaus viipyi.

Hän sanoi minulle: - Älä pelkää, Daniel, sillä sanasi on kuultu ensimmäisestä päivästä lähtien, jona käänsit sydämesi etsimään ymmärrystä ja nöyrtymään Jumalasi edessä. Sinun sanojesi tähden minä olen tullut. Persian enkeliruhtinas seisoi minua vastustamassa 21 päivää. mutta sitten Miikael, yksi ensimmäisistä enkeliruhtinaista, tuli avukseni, sillä olin jäänyt yksin sinne, Persian kuninkaiden luo. Nyt olen tullut selittämään sinulle, mitä sinun kansallesi tapahtuu päivien lopulla. 

Syy siihen, ettei Daniel saanut vastausta nopeasti, ei ollut Danielissa itsessään. Hän ei ollut mitenkään "huono rukoilija". Onko sellaista ylipäänsä olemassakaan! Eivätkä hänen rukouksensa olleet huonoja tai vääränlaisia. Ainoita vääriä rukouksia ovat ne, joissa rukoillaan toisille pahaa. Sellaiset pyynnöt eivät ole rakkauden Jumalan mielenmukaisia. 

Syy rukousvastauksen viipymiseen oli taistelu Hyvän ja Pahan välillä enkelimaailmassa. Paha tietää, että Jumala lopulta voittaa, mutta hän tekee kaikkensa ilkeilläkseen ja viivyttääkseen, luodakseen epäluottamusta ja epäuskoa Jumalaa kohtaan.

Tämäkin päivä on taas rukouksien päivä. Rukous on mahdollisuus muutokseen, uuteen ja parempaan. Helpompaan elämään, jossa itse ei tarvitse olla niin vahva. Se on jo avartuva näkökulma siihen, etten ole yksin kurjassa kuplassani, vaan kaikki virtailee edestakaisin - huokaukset, pyynnöt ja vastaukset -  Isän välittäminen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti