tiistai 26. marraskuuta 2013

Hattuenkeli


Kuvan on piirtänyt Neiti 10 v.

Menneellä viikolla kävin ystäväni kanssa Helsingissä kirjoittajatapaamisessa. Ryhmäämme kuuluu muutamia kirjoittavia naisia, ja olemme tavanneet Kreikassa Santorinin saarella neljä vuotta sitten. Sen jälkeen olemme kokoontuneet muutaman kerran vuodessa. Useimmiten tapaamispaikkana on ollut jonkun koti tai sitten olemme lähteneet yhdessä jonnekin kirjoittajakurssille tai matkalle.
Nyt taas tapasimme Helsingissä runsaan vuorokauden ajan. Käsittelimme etukäteen annetun aiheen pohjalta kirjoitettuja tekstejä ja keskustelimme tietysti kirjoista ja kirjoittamisesta, mutta muutakin mukavaa ehdimme siinä samalla tehdä.
Olimme jo matkalla Eiran suunnasta sateisen ja pimeän Helsingin läpi rautatieasemalle kiskoen vetolaukkujamme. Poikkesimme kulkiessamme galleriaan, jossa kahdelle ryhmän jäsenelle tuttu taiteilija esitteli innostuneena töitään. Sitten ohitimme hattukaupan - Hope hat - jonne eräs rouvista kurkisti, sattuisiko hänen tuttavansa olemaan siellä juuri nyt työvuorossa. Ei ollut - mutta kaiken harmauden keskellä värikkäät hatut vetivät meidän pimeältä kadulta sisälle pieneen puotiin.
Niinhän siinä kävi, että hetken kuluttua olin punaisen hatun omistaja (kuten myös ystäväni!) Hatussa on pienet pukevat ylöspäin taivutetut lierit ja kukka toisella sivulla koristeena. Kummallisinta oli, että matkalle lähtiessä olin toivonut, että olisipa minulla hattu iänikuisen baskerin tilalle, että olisipa ihanaa edes tuunata kukka vanhan baskerin koristeeksi.
Kun olin maksanut punaisen hattuni, niin innostunut myyjä sanoi kuittia antaessaan yllättäen: - Taivaan Isä ei anna meille sitä, mitä haluamme, vaan hän antaa meille sitä, mitä tarvitsemme.
Tuntui hauskalta ajatella, että minunkin hatun puutteeni oli nähty ja siihen vastattu.
Että pienistäkin asioista pidetään huoli.

Raamatussa luvataan: "Ennen kuin he huutavat, minä jo vastaan." Jes.65:24
Lapsenlapsen piirustuksen tekstinä on: Sinua suojellaan. Voidaan ajatella, että taivaan Isän suojeleminen ja huolenpito on niin kokonaisvaltaista, että joskus jopa tällainen naisellinen toivekin tulee kuulluksi.
Iloa on taivaan varastoista jaettavissa runsain mitoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti