perjantai 14. helmikuuta 2014

Ystävyys

Facebook oli tänä aamuna täpötäysi kaikenmoisia ystävyyskommentteja ja eihän se huono asia tietenkään ole. Toivotaan kuitenkin, että viisas vanha suomalainen sananlasku on yhä voimassa SE, että nimenomaan...." hädässä ystävä tunnetaan", eikä vain silloin kun kaikki on hyvin:  rahat riittävät, kaikki ovat terveinä ja aurinko paistaa.

Eräs saamistani tervehdyksistä osui minussa johonkin erityisen herkkään kohtaan ja siihen liittyy myös tähän lyhyeen ystävänpäivätervehdykseeni liittämä kuva. Siinä esiintyy pieni, yksinäinen balettipupujussi. Minne ovat kaikki muut puput lokkineet?


                                                " Jokaisen on omat tiensä kuljettava,
                                                       mutkaiset ja kivisetkin,

                                                   ja omat läksyt opittava
                                                      vaikeat ja kipeätkin.

                                                  Jos on ystävä joka ymmärtää,
                                                   se taakkaa paljon keventää."

Kiitän ja siunaan tässä kaikkia ystäviämme blogissa - suomalaisia, saksalaisia, amerikkalaisia - lukijoitamme myös Kyproksella, Isaelissa ja Venäjällä. Ja niitäkin, joita en tässä ole ymmärtänyt tervehtiä.

Sain ekaluokkalaiselta lapsenlapseltani, pojalta, ystävänpäiväkortin. He olivat koulussa, uskontotunnilla piirtäneet vihkoonsa vastaavanlaisen kuvan. Korttia tutkiessani totesin, että juuri näin toimii todellinen ystävyys. Samalla lailla se kestää niin onnelliset päivät, kuin myös tummat ja murheenkin täyttämät päivät.

Uskollisin ystävämme on kuitenkin löydettävissä Taivaan Isän puhelinnumerosta 5015 eli Psalmista 50 sen jakeesta 15, joka kuuluu:" Ja avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua, ja sinun pitää kunnioittaman minua."

Alakuvassa saamani ystävänpäiväkortti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti