perjantai 28. helmikuuta 2014

Jaa kaikki




Kuvassani on seinävaate erään 1800-luvulta peräisin olevan maakartanon seinältä. Kuka lie emäntä sen kirjonut, mutta totuus joka seinävaatteeseen on ikuistettu on aina yhtä ajankohtainen.

Kirjoitin edellisessä blogiosuudessani aiheesta Antaessaan saa ja keskityin kirjoittamaan taloudellisesta antamisesta eli raamatullisesti ilmaistuna 'kymmenyksistä'.
Avatessani tänä aamuna käytössäni jo kuluneen, rakkaan hartauskirjani, tuli minua sieltä vastaan yllä oleva otsikko Jaa kaikki.
Totta totisesti, kymmenyksistä puhuttaessa tarkoitetaan muutakin kuin rahaa. Pitäisi siis jakaa kaikki: ilomme, onnemme, aikamme, ruokamme - eikä se vielä riitä, että sen tekee - vaan se pitää jakaa tämän kirjan antaman ohjeen mukaan - RIEMUITEN.
 Ei mikään vähäinen missio - mutta - se sama sääntö pätee tässäkin jakamisessa - se, että antaessaan saa. Jos opit antamaan rakkautta, aikaasi ja kaikkea mitä sinulla on, iloisin mielin ja sydämin - tulet saamaan takaisin mittaamattoman varaston siunauksia.

Minun ystävättäreni Rachel tulla puhisi meille eräänä päivänä ja alkoi kertoa miten hupsun kehotuksen hän oli saanut sisimpäänsä. Hän on hyvin kiireinen mummi, eikä juuri muuta voi kuin seistä kotona passissa, jos jollakin hänen lapsistaan tai lapsenlapsistaan on kriisiavun tarve. Nyt on hänen elämässään nimittäin SEN aika - olla valmiina kuin partiotyttö. Hänelle tämä 'valmiina olo' on arvokas tehtävä. Joku muu saattaa ajatella, että enpä kyllä tuohon suostuisi.
Entä mitä piti sisällään se Rachelin puhina? Hänelle oli yht'äkkiä kirkastunut se, miten hän voisi 'jakaa' ajastaan muillekin kuin omalle väelleen, kun ei juurikaan ole voinut harmikseen osallistua mihinkään kodin ulkopuolisiin missioihin. Hän sai kehotuksen valmistaa joka päivä ison kattilallisen ruokaa. Kummallinen kehotus ottaen huomioon sen, että he asuvat kotona miehen kanssa kahden. Mutta uskollisuus palkittiin.
Hän kertoi ihmeissään, että joka päivä heidän ovellaan oli siitä lähin seissyt joku, jolta hän nyt saattoi kysyä "tuletko syömään" tai "haluaisitko viedä lapsillesi pussillisen kuumia sämpylöitä?"
Rachel on saanut voiman ottaa kaikki tulijat iloisena ja kiitollisena vastaan, rakkaus sydämessään.

Löysin hartauskirjastani tähän loppuun erään tosi suuren viisauden. Se kuuluu näin:
" ILO  on palsamia haavoille, kaikkien vaivojen henkinen parannuskeino. Ilo ja rakkaus voivat saada aikaan MITÄ TAHANSA!?"  Vau - muistakaamme tämä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti