keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Terveisiä Vuokatinrannasta


Olimme viime viikon Vuokatinrannassa Ruska-arkissa. Ruska-arkki kuuluu erillisenä osana Raamattuopiston opintosarjaan, jossa viikoittain käsitellään jotakin Raamatun kirjaa tai muuta hengellistä aihepiiriä.



Ruska-arkin vetäjinä toimivat Vuokatinrannan isäntäparin Mirja ja Kari Ikosen lisäksi Pentti ja Terhi Smeds, jotka vastasivat opetuksesta. Oli ylellistä, että viikolla oli myös pariskunta, joka huolehti musiikista. Hannu ja Marketta Tuomala vetivät yhteislauluja ja lauloivat paljon myös kahdestaan Hannun säestäessä kitaralla. Uusi laulukirja, Viisikielinen, josta olen jo aiemmin kertonut oli ahkerassa käytössä.
Viikon opetuksen keskeinen näkökulma oli seurakunta. Terhi Smeds puhui mm.  Nehemiasta muurinrakentajana sekä nykyajan seurakuntalaisen tehtävästä muurinaukkojen vartijana. 
Palaan ehkä myöhemmin enemmän opetuksen keskeisimpiin asioihin.  


Raamattutunnit sijoittuivat aamu- ja iltahetkiin. Suurin osa päivästä kului vaellusretkiin Vuokatin lähiympäristössä. Eräänä päivän kiersimme Eino Leinon reitin. Toisena päivä ajoimme Hiidenportille, josta vaelsimme rotkon reunoilla ihmetellen luonnon jylhyyttä ja kauneutta.
Joka päiväksi riitti uusia vaellusreittejä ja ruskan ihastelua.


Retken jälkeen odottivat saunat ja päivällispöytä. Päiväretkille olimme varustautuneet aamiaispöydässä tehdyillä eväillä. 
Yhteisillä huolletuilla retkillä odottivat nokipannukahvit ja makkaran paistaminen. 



Iltaohjelmaan saattoi kuulua vaikkapa laulamista, keskustelua ja lätyn paistamista kodassa takkatulen hämärässä. 


Suosittelen lämpimästi Vuokatinrantaa rentoutumiseen. Meidän mökkimme sijaitsi aivan Nuasjärven rannalla, josta levittäytyivät avarat näkymät järvelle. Koirammekin toivotettiin Vuokatinrantaan tervetulleeksi, se tuntuu koiranomistajasta tärkeältä. Jos oikein tarkasti katsot Hiidenportin rappujen yläpäähän, voit nähdä pienenä pilkkuna mustan koiran isäntänsä kanssa jo odottelemassa muita vaeltajia. Kaikki siis viihtyivät hyvin - koirakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti