lauantai 6. syyskuuta 2014

"Tulkaa selvittämään, miten asiat ovat!"


Salome kirjoitti viimekertaisessa päivityksessä omista ajatuksistaan Syventymispäiviltä. Hän kertoi siitä, miten väkeä oli paljon liikkeellä. Kirkot olivat täpö täynnä, penkeissä piti tiivistää, ja Johanneksenkirkossa lehteritkin olivat väkeä pullollaan.
Olen ollut viime vuosina iloinen siitä, että olen löytänyt itselleni "oman" paikan, Raamattuopiston. Aikaisemmin kuuntelin hieman kateellisena tuttavia, jotka osallistuivat eri herätysliikkeiden ja järjestöjen kesäpäiville ja kertoivat päivien aikana koetusta yhteydestä. Syventymispäiville näyttää kuitenkin saapuvan monia ystäviäni, tuttuja jo lapsuuden ja nuoruuden ajoilta, työtovereita sekä matkakavereita Raamattuopiston järjestämiltä matkoilta. On ollut hauskaa vaihtaa aina muutama sana ja viimeisimmät kuulumiset näiden ihmisten kanssa.

Tänä vuonna Raamattuopisto täytti 75 vuotta, ja pääjuhlassa kuultiin useita juhlapuheita, joissa hahmoteltiin sitä, missä yhteiskunnassa ollaan parhaillaan menossa, ja miten Raamattuopisto omalta osaltaan on muutoksessa mukana.
Toiminnanjohtaja Timo Junkkaala aloittikin puheensa haastavasti Jesajan sanoilla (Jes.1:18) "Tulkaa, selvittäkäämme, kuinka asia on." Hän kertoi, että Raamattu on suurimmassa vastatuulessa kuin koskaan. Täydellinen välinpitämättömyys ja ateismi lisääntyvät. Elämme suurinta murrosta kristinuskon tulon jälkeen.
Junkkaala esitti kysymyksen siitä, miksi Raamattua yhä opetetaan.
Hän vastasi omaan kysymykseensä: siksi että ihmiset kuolevat. Tärkein sanoma on kuoleman voittaminen. Meidänkin kuolemamme on voitettu, Raamattu on kuolemattomuuden lääke.

Raamattu antaa myös elämänohjeita. Mitä paremmin pidämme käskyt, sitä paremmin elämä sujuu. Ristiriita nousee kuitenkin siitä, että käskyjen noudattaminen on ihmiselle mahdotonta.
On eräs Raamatun kehotus, jota kaikki ovat noudattaneet: "Itkekää itseänne ja lapsianne".
Vaikeaa on katsoa peiliin siinä, kun on epäonnistunut siinä, mitä piti kaikkein tärkeimpänä. Epäonnistunut voi kuitenkin tunnustaa syntinsä ja saada synninpäästön. Jeesus antoi opetuslapsille oikeuden antaa synnit anteeksi. Tähän kätkeytyy suuri mielenterveyden aarre: ihminen voi laskea taakkansa ja saada vapauden.

Mikä sitten on Raamatun merkitys?
Kaikki me kuolemme, mutta ennen sitä pitäisi uskaltaa elää rohkeasti täysillä.
Eteenpäin menemistä auttaa, kun vanhan, painavan ja kiusallisen roinan saa heittää selkänsä taakse.
Jes 1:18 sanoo: "Tulkaa ja selvittäkää, miten asiat ovat. Vaikka teidän syntinne olisivat veriruskeat, ne tulevat lumivalkoisiksi."
Raamattu on siis mukana elämässä ja kuolemassa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti