perjantai 11. syyskuuta 2015

Eräs äijäporukka

Viestintäalan yrittäjä, pastori Mikko Salmi kertoi Sanalehdessä 2.7.2015 heidän sekalaisesta äijäporukastaan, joka kokoontuu säännöllisesti yhteen puhumaan 'asiaa'. Kun oli tullut hänen vuoronsa keksiä istuntoon aihe, oli hän heti istunnon alkuun mätkäissyt pöytään Raamatun ja pyysi porukkaa kertomaan mikä oli itse kunkin suhde kyseiseen kirjaan.
Hetken lypsämisen jälkeen tuli miehiltä vuoron perään hyvin samanlainen kertomus, eli että rippikoulun jälkeen olivat sitä jonkin aikaa selailleet ja sitten se oli saanut pölyttyä seuraavat 20 vuotta kirjahyllyssä.

Seuraavaksi pappi päätti tehdä jotakin todella shokeeraavaa.Hän otti Raamatun pöydältä ja heitti sen heidän keskelleen lattialle .Ilmaan jäi leijumaan sanaton kysymys: "Voiko noin tehdä, ja kaiken lisäksi vielä pastori?"

Kun itse keski-iän kriisissä aikanani tein oman uskonratkaisuni, tuli Raamatusta ehkäpä paras ystäväni. Se kulki aina minun mukanani. Olin perin hämmästynyt kun sain kerran siitä tavastani jopa nuhteita. Eräs todellinen kirkkouskovainen oli sanonut ystävälleen, ettei se Salome voi olla mikään oikea uskovainen kun se kuljettaa Raamattua auton etupaneelilla. Ei Raamattua niin saa kuljettaa. Se on pyhä kirja ja sen kuuluu olla parhaalla paikalla kirjahyllyssä.

Mitenkähän sen saisi sieltä alas - takaisin ihmisten käsiin, tai edes auton etupaneelille?

Mitenkähän sen saisi alas sieltä yksinäisestä ylhäisyydestään - puhumaan jälleen meille tavallisille ihmisille, kuten minulle aikanaan?

Kuva:
Eilatissa sijaitsevan nimikkohotellimme keskiaulan upea kattorakennelma kuvatkoon tässä meille Ison kirjan rikkautta ja yllätyksellisyyttä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti