perjantai 1. tammikuuta 2016

Uuden vuotemme 1. aamu

Tämä paljonpuhuva kuva, jonka aikanaan näin ja kuvasin, oli erään lähetysjärjestön kuukausijulkaisussa. Se.on otettu vuoden 2012 presidentinvaalien jännittäviltä loppuhetkiltä.
Hauska sattuma muuten, että Sauli Niinistö on myös maamme 12.presidentti.
Eipä tienneet nuo kaksi, emmekä me muutkaan suomalaiset, mitä kaikkea aivan uutta ja outoakin - alkoi maailmassamme heidän vaalikautensa puolenvälin jälkeen tapahtua.

Nyt on vuoden 2016 varhainen aamu. Istahdin tähän koneen ääreen miettimään omia tuntojani uuden, ja taas täysin tuntemattoman vuoden - vielä lukittuna olevan oven edessä.
Kellä 12 käy suuri osa Suomen kansaa   kuuntelemaan presidenttimme uudenvuodenpuhetta. Mitä tärkeää maan isällä on tällä erää meille kansalaisilleen sanottavana?

ILTALEHDESSÄ 23.-27.12.oli kaksi kokonaista aukeamaa pitkä presidenttimme erikoishaastattelu, joka oli otsikoitu hänen omilla sanoillaan: " Tunsin voimattomuutta." Tässä lehdessä hän avasi   toimittajalle ja meille lukijoilleen vaikean vuotensa hankalimmat hetket.

 Hän kertoo tämän päivän muuttuneesta tilanteesta mm.näin:
" Jos ajatellaan tilannetta vuoteen 2013 asti, silloin oltiin aivan erilaisessa maailmassa, jossa oli vallalla vanha, mutta sinänsä miellyttävä käsitys, että maailma menee eteenpäin ja ongelmat ovat ratkaistavissa suhteellisen vähin kärsimyksin. Se kuva on muuttunut vuodesta 2014 lähtien. Ja jatko on ollut sen tunteen syvenemistä, että maailma on käynyt aiempaa arvaamattomammaksi."

Näin tasavaltamme päämies avautui runsas viikko sitten..
Entäpä me tavalliset tallaajat. Miten me tulemme kaiken tämän arvaamatton kanssa pärjäämään? Koskeehan tämä meitäkin, itse kutakin kulkijaa. Tässä eräs ehdotua - arvoituksen muodossa.  

  "Avain aamuun ja lukko illan oveen".Mikä se on ?

Sain tämän kysymyksen, sekä myös vastauksen siihen - noin 60 vuotta sitten - silloiselta tyttökerhoni vetäjältäni. Hän opetti näin: "Rukous on avain aamuun ja lukko illan oveen".

Siinä eräät yksinkertaset, mutta  tärkeät turvallisuutemme takaajat. Sitä paitsi luulen, että myös tasavaltamme presidentti tämän tietää. Hän on viisas mies.
Magdaleena puhui edellisessä kirjoituksessaan erityisesti rauhan merkityksestä. Minäkin toivotan teille, maallemme ja maailmalle - yli ymmärryksen käyvää rauhaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti