tiistai 9. helmikuuta 2016

Matkaenkelit

Hiihtolomakausi pyörähti Suomessa käyntiin. Matkalaukkuja on siis kaivettu kellareista. Kuvassa joitakin kokoja näytillä.

Muutama vuosi sitten oli Magdaleenalla haave haalia itselleen erinäköisiä ja erikokoisia matkalaukkuja, joihin hän sitten maalaisi enkelinkuvia. Maalatut laukut  hän antaisi tuttuihin seurakuntiin näytille teemalla - 'matkaenkeleitä'.
Muutama laukku taisikin saada oman enkelinsä, mutta mitä idealle sitten tapahtui, sitä en tiedä.

Kirjoitin eräässä blogissani Kansan Raamattuseuran  haasteesta - 'Uusi tapa elää'. Siinä puhuttiin mm. rinnallakulkijan suuresta merkityksestä.
Se osio opetusta ei ollut minulle mikään uusi juttu, olen liiankin taitava rinnallakulkija - jopa niin, että minusta itsestäni on tullut kuin matkalaukku, johon on ilmestyntyt joka sivuun leimoja. Minun kyljissäni ne eivät ole lomakohteiden leimoja vaan niitä, joita ympärilläni olevat ihmiset ovat lyöneet, kertoessaan omista murheistaan. Murheet ovat siis liimautuneet minuun kuin matkalukkujen lomakohdetarrat
Sielunhoitajat, sosiaalipsykologit, lääkärit ja monet muut, jolla on tehtävä ja kyky asettua rinnalle tietävät, että kuulemaansa ei saa jättää omaan pintaan, vaan se pitää osata jättää työhuoneen seinien sisäpuolelle.
Mutta entä jos työhuone on koko elämän kokoinen?

No - uskon kasvattama vierelläkulkijakin tietää, ettei niitä voi  noin vain jättää , vaan että niillä on osoite, jonne ne pitää jättää -  siis  Isällemme 'yläkertaan'..
 Jouduin 'erheeni' huomaamaan vasta sitten kun tunsin olevani kuin tuo kuvassa oleva nimilappuja täynnä oleva matkalaukku. Kun syyn outoon väsymystilaani oivalsin, alkoi korvissani soida virsi:
Nyt kulkee halki korpimaan... .Jumalan(kin) lapsen tie, ja päivän matkan matkan kerrallaan,  se täältä kotiin vie. 
Elämähän on matka, matka kotiin.. Joku kulkee sitä vain pienen pätkän,  joku taas vaikkapa 116 vuotta, kuten Susannah Mushatt, joka on tällä hetkellä maailman vanhin ihminen. Hän on syntynyt v.1899.Minä olen mummi, mutta tämä Susannah on syntynyt samana vuonna kuin minun oma mummini !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti