perjantai 19. helmikuuta 2016

Lumilipan alla


Kas, miten viime päivinä onkin tullut lunta! Kun palasimme sukuloimasta Lounais-Suomesta, oli sillä aikaa pyryttänyt niin, että ensimmäiseksi kotipihassa piti tarttua lumikolaan.
Katoltakin roikkui muhkea lumilippa. Se peitti osan maisemasta ja pimensi suorastaan olohuoneen.

Samoin kun lunta kertyy välillä huomaamatta tiukoiksi paakuiksi, korkeiksi kinoksiksi ja möhkäleiksi, niin yhtä helposti mieleemme kertyy kaikenlaista painolastia.
Joskus ajatukset vain poukkoilevat huolesta toiseen. Tuntuu melkein siltä, että, mitä tahansa tulee mieleen, niin sen takana piilottelee jokin huoli tai ahdistus. Jokin asia ainakin roikkuu tai on suorastaan hoitamatta.

Tällainen elämä ei kuitenkaan ole Jumalan mielen mukaista. Hän ei  halua, että elämme  näköalattomina ja pimeässä kuin lumilipan alla. Hän haluaa meille ankeuden sijasta rikasta ja mielenkiintoista elämää ja hyviä asioita.
Jer. 32: 41 Jumala sanoo: " iloitsen tehdessäni heille hyvää". Ja hän jatkaa: " ... sen minä teen koko sydämestäni".
(Huomaatko, että Jumala puhuu tässä omasta sydämestään!)

Näin ystävänpäivän jälkimainingeissa on myös hyvä muistuttaa ystävien tuen tärkeydestä silloin, kun asiat ja niistä huolehtiminen tuntuu liian raskaalta. Vanha sananlasku sanoo, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo. Ystävien antama rukoustuki on todella merkittävä. Se rohkaisee ja lohduttaa, ei tarvitse olla yksin. Kun sitten rukousvastaus saapuu, niin siitä iloitsevat  kaikki, jotka ovat olleet mukana asiaa ylöspäin viemässä.
Kun on ollut pyytämässä ystävän lapselle onnistumista pääsykokeessa, isossa tentissä, loppututkinnossa, työpaikan löytymisessä tai sairaudesta paranemisessa, on aivan riemuissaan, kun asia on mennyt onnellisesti eteenpäin.
Oma elämä tuntuu rikkaalta, kun saa olla mukana pyytämässä ihmisten elämään Jumalan siunausta.

Tuliaismaatuskat  järjesteltiin suojaavaksi kaareksi kaikkein pikkuruisimman ja hennoimman  ympärille. Siinä aivan kuin toteutuu Paavalin huudahdus Gal. 6:2: "Kantakaa toistenne taakkoja, niin te täytätte Kristuksen lain"







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti