keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Tapa elää


Kun me kaksi eläkeläistä, Magdaleena ja minä, neljä vuotta sitten - tuskin silloin vielä edes järin  hyvin tuntien toisiamme - lähdimme ensimmäistä kertaa Eilatiin - vaatimattomasti kuuden viikon matkalle,  asuaksemme sen ajan hotellissa, samassa pikku huoneustossa - ei meille naiviudessamme milloinkaan lähtömme alla tullut mieleen  se, ettemme siellä mahdollisesti pärjäisi kuutta viikkoa - tapoinemme elää ja olla.
Meidät herätti ruususenunestamme vasta Magdaleenan tytär, joka pari viikkoa siellä jo oltuamme soitti Suomesta ja kysyi, että ... 
" Jokos te olette riidelleet?" 
 No - eipä ollut juolahtanut mieleemme...

Tapa elää? Mitä se oikeasti on?  Jäin tätä todella syvästi miettimään, kun löysin muutama viikko sitten kirjeen Kansan Raamattuseuralta, jossa kerrottiin kiinnostavasti 'tuoreesta tavasta elää'.
Ohjeet heidän uusiin elämänaskeleihinsa olivat löytyneet Luukkaan evankeliumin 10.stä luvusta.
Siinä Jeesus lähettää seuraajansa niihin kyliin, joihin hän oli itsekin menossa. 'Lähetetyt' olivat aivan tavallisia ihmisiä ja siksi voimme mekin lisätä tekstistä nousevat neljä askelta omaan 'tapaamme elää' Jeesukeen antamat askeleet olivat:
1. siunaa  2. ystävysty  3. auta missä voit  4. kerro Jeesuksesta

 Siunaa-sanan alla oli seuraava ohjeistus:
Pyydä Jumalaa siunaamaan päivittäisiä asioitasi, kohtaamiasi ihmisiä ja tilanteita, joissa olet tai joihin olet menossa. Näin opit rukoilemaan aktiivisesti.

Ensimmäiseen askeleeseen kuuluu myös anteeksi antaminen meitä loukanneille ihmisille. Syytöksistä tai katkeruudesta  luopuminen voi olla vaikeaa, mutta se kannattaa, sillä tämä valinta vapauttaa meidät itsemme ja varjelee meitä katkeroitumiselta. Siunaaminen taas on toisten rohkaisemista, myönteisen palautteen antamista ja anteliaisuutta toisia kohtaan.

Kuvat:
Pienet lapsenkengät löytyivät aikanaan erään vanhan kaupunkilaispuutalon vintiltä.(Kuvassa.)
 Maalauksessani ne pienet ruskeat kengät muuttuivat sinisiksi siksi, että kurssilla kukin 'maalari' joutui valitsemaan yhden värin, jolla koko maalaus piti työstää. Näin joutui käyttämään varjoja, sillä vasta ne tuovat esineeseen muodon!  Tämä kannattaa muistaa myös ihmissuhteissa.
- Paperirulla taas ilmaisee kenkien todellisen koon. Jälleen opetus: Kaikki on niin suhteellista - niin vaikeudet kuin tapamme elääkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti