sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Rabbeilla oli asiaa

Sain viikko sitten käsiini erään pienen lehtileikkeen joka ällistytti minua suuresti. En ole varma missä lehdessä se on ollut, mutta alkulähde on kuitenkin ollut Israel Today. Kirjoitan tähän kokonaan kyseisen lausunnon. Se ei ole pitkä, mutta sitäkin enemmän ajatuksia herättävä.

Otsikko kirjoitelmassa oli: "Rabbit toivottavat Jeesuksen tervetulleeksi Israeliin" 

" Yli  25  merkittävää rabbia Israelista, Yhdysvalloista ja muista maista antoivat joulukuussa julkilausuman, jossa kehotetaan uudelleen tarkastelemaan Jeesusta, kristinuskoa ja Uutta Testamenttia.
He saniovat mm
Jeesus on tuonut maailamaan kaksinkertaisen määrän hyvyyttä. Ei kukaan toinen ole puhunut yhtä empaattisesti esimerkiksi Tooran muuttumattomuudesta."




Nämä rabbit ovat kääntäneet historian lehden ja poistaneet yhden suurimmista kompastuskivistä tieltä, missä juutalaiset voisivat ottaa vastaan Jeesuksen.
Lausunnossa sanotaan lisäksi:
" Kahden tuhannen vuoden molemminpuolisen vihollisuuden ja syrjinnän jälkeen me ortodoksirabbit Israelissa, Euroopassa ja Yhdysvalloisssa haluamme tehdä Taivaallisen Isämme tahdon hyväksymällä kristittyjen veljiemme ja siskojemme käden ojennuksen."

Tämä vallankumouksellinen lausunto todistaa, että lähestymme aikaa, jolloin Israel sanoo:" Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimeen". 

Kuva: Tekstin ohessa oli myös kuva isosta joukosta hymyileviä rabbeja, mutta tähän tekstiin liittämäni kuva on Magdaleenan otos Eilatin torilta, tammikuussa 2013.  
 


 


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti