sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Näkökulma


Yksi tämän talven jääleikkejä on ollut veden jäädyttäminen astiassa yön yli. 
Kuvan jäätaide "Näkökulma" syntyi korkeareunaisessa tarjottimessa. Huomaatko, että siihen on syntynyt sydänkin aivan itsestään!

Viime aikoina lehdissä on esitelty amerikkalaista tutkimusta, johon on osallistunut 1500 jo hieman varttuneempaa henkilöä. Heiltä oli kyselty, mitä asioita he katuivat elämässään. Yllättävää oli se, etteivät ihmiset suinkaan katuneet isoja valintojaan, kuten väärin arvioituja liikeideoita tai epäonnistuneita ihmissuhteita. Moni oli elänyt raskaita historiallisia aikoja tai joutunut käymään läpi henkilökohtaisia tragedioita, mutta nekään eivät olleet mielessä ylimpänä.  Lähes kaikki haastatellut henkilöt olivat pahoillaan siitä, että he olivat kuluttaneet aikaa asioiden suremiseen ja murehtimiseen etukäteen. Yleensä nämä pelot eivät olleet koskaan toteutuneet, vaan kaikki huolehtiminen oli ollut turhaa, ja yön tunnit valvottaneiden asioiden kanssa pyöriessä olivat menneet hukkaan. 

Nuorena äitinä kulutin yli 10 kesää seuraavan syksyn päivähoidon murehtimiseen. Koska perheemme ei ollut oikeutettu kunnalliseen päivähoitoon, niin lastenhoitaja täytyi hankkia lehti-ilmoitusten avulla. Hoitajan työsuhde katkesi aina toukokuun lopussa, ja työn alkaessa elokuun lopulla piti olla uusi. Niinpä kulutin koko kauneimman kesän surren, mistä löytäisimme kivan ja luotettavan hoitajan. Joka syksy sellainen kuitenkin löytyi. Tavallisesti he olivat peruskoulun päättäneitä tyttöjä, jotka eivät vielä tienneet, mitä ryhtyisivät elämällään tekemään. Loppujen lopuksi saamamme hoitajat olivat mitä ihanimpia nuoria naisia, juuri sopivia meidän perheemme tarpeeseen.
Kaikki huolehtimiseni oli ollut siis aivan turhaa ja valvotut yöt olivat menneet hukkaan!

Huolehtimiseen antaa rohkaisevan näkökulman Jeesuksen sanat (Fil. 4:6-7):
 - Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. 

Näkökulma kaikkiin huoliin on se, että Jumala näkee elämämme kokonaisuuden. Hän pitää meistä huolen, ja hänen hyvä tahtonsa on kaiken takana, vaikka välillä kaikki näyttäisi kovin mutkikkaalta ja vaikealta.
Ei unohdeta tätä rohkaisevaa näkökulmaa, vaan tartutaan siihen kiinni. 
Eikä piiloteta Raamatun rohkaisevia sanoja aivan kuin lumen alle.
Kuvan lyhdylle on niin käynyt. Eipä se siellä paljon auta ja valaise!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti