sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Joulun lapsi kiittää.

Adventin aikaan - v. 2016.
Pöydälläni on pino eri humanitääristä työtä tekevien järjestöjen esitteitä. Erään pääotsikkona on:
" Meitä odotetaan." Apua ja evankeliumia Itä-Euroopan lapsille ja perheille. (Mission Possible).

Otsikkoni "Joulun lapsi kiittää" on Patmos- järjestön lehtisesstä "Operaatio Joulun Lapsi" - kohdemaina Romania ja Moldova. Lehti kertoo järjestön kokemuksista viime vuodelta, saadessaan jakaa joulun alla köyhiin kyliin ja lastensairaaloihin yli 20 000, suomalaisten pakkaamaa joululahja - kenkälaatikkoa. Lahjalaatikoita koottiin kaikkialla maassamme, joten Operaatio Joulun Lapsi on jo useiden vuosien ajan ollut maamme yhteistä lähetystyötä.
Suomalaisten perheiden tuella näille
lapsille jaetaan siis ajallista apua - mutta samalla myös iankaikkista siten, että myös evankeliumin ilosanoma saapuu näiden lasten elämään.
Tämän vuoden Joulun lapsi-keräys tuotti ennätysmäärän joulupaketteja ---- 32631 joululahjaa!

Kolmas lehtiseni tässä pinossa on nimeltään Netzer-Israel. Tämäkin ryhmä tekee työtään köyhien perheiden, niin juutalaisten kuin arabiperheidenkin parissa, mutta myös hoivaavaa ja lohduttavaa työtä yksinäisten ja sairaiden holokaust-vanhusten parissa. Heidän lehtiseensä oli nyt valittu seuraava Raamatun ohje: " Valitse elämä, jotta eläisit." 5 Moos 30/19.

Mitä on elämä? Kaikkihan me täällä olijat vielä elämme. Mitä siis pitää valita? Onko muutakin kuin syömistä, nukkumista, työntekoa ja nautiskelua?
Olisikohan se antamista? Sanotaanhan, että antaessaan saa, mikä sinänsä vaikuttaa ristiriitaiselta.

Yritän selittää tätä kuvalla, joka on otettu huoneessani lokakuun puolivälissä Siinä on osa niistä sukista, jotka eräs vanharouva oli vuoden mittaan kutonut.Hän lahjoitti ne vapaaseen käyttööni ja hänen sydämeltään olivat nousseet minua kohti juuri  nuo sanat: "Antaessaan saa". Hän saa kutoa, ja viluinen saa lämpimät sukat.
Osa sukista lähti Jerusalemiin, osa Inkerinmaalle ja kuvan sukkaläjä on juuri lähdössä Romaniaan. Ehkäpä yksi pari niistä löytäisi kuvani pienen pojan viluisessa keittiössään.
  (Kuva: Operaatio joulun lapsi.)
Kiitos kaikille mukana olleille ja erityiskiitos tuhansista rakkauden silmukoista eräälle itsestään ääntä pitämättömälle Pirkolle, Imatralle.








.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti