perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulu on jakamista


Huom. Kuvan maatuskankin voi jakaa!

Olen koko syksyn soittanut ensiluokkalaiselle tyttärenpojalle iltapäivisin. Viime viikolla kerroin hänelle, että tulen heille yöksi parin päivän kuluttua. Poika ilahtui kovasti: - Silloinhan on joulukuun 1. päivä. Me voidaan avata yhdessä joulukalenterin eka luukku!
Mikä jakamisen riemu! Niinpä tutkimme sitten luukusta löytyneitä Lego-palikoita ja - ohjeita. Lapsen silmät loistivat,  ja mummi oli onnellinen, kun sai olla mukana tässä pienessä joulukuun ekapäivän juhlahetkesssä.

Kun sitten vähän myöhemmin kuljeskelin Stockmannilla, niin kovaääniset kuuluttivat vähän väliä heidän joulunsa slogania: - Joulu on jakamista! Jaa joulu läheistesi kanssa!
Kauppa ajatteli jakamista omasta näkökulmastaan, minä puolestani mietin aamuista kokemustani ja muita aineettomia asioita.

Omastaan voi jakaa monin eri tavoin. Olin menossa parin päivän kuluttua pystyttämään Pälkäneen Arkkiin (kirjasto) pientä, 13 taulun taidenäyttelyäni. Ajattelin, että sekin on jakamista, jaan siinä omaa tekemistäni, ajatuksiani, arvomaailmaani ja yritän luoda katsojille iloa ja joulun tunnelmaa.

Kerron, siis jaan vähän nyt siitä, miten kuvieni virsikirjaenkelit ovat syntyneet.

Olin vierailemassa poikani perheen luona Satakunnassa, missä heillä on iso  vanha maalaistalo. Perhe siivosi kotiaan ja heitti pois tarpeetonta tavaraa. Eteisessä oli jo korkea kasa odottamassa hävittämistä.
Röykkiön päällä oli miniäni enon rippilahjaksi saama virsikirja vuodelta 1956. Minun kävi sääliksi resuista kirjaa, otin sen käteeni ja pyysin sen miniältä itselleni, sillä mielessäni alkoi jo hahmottua projekti kirjan uudesta elämästä.
Kotona laaverasin virsikirjan lehdet vesiväreillä, asettelin, liimasin ja kaulitsin ne vanerilevyille, jotka olivat alunperin mieheni kasvistokaapin hyllyjä. Kierrätys oli siis kunniassa monin tavoin!
Taulupohjille alkoi ilmestyä laulavia, soittavia ja tanssivia enkeleitä. Nämä ensimmäiset kahdeksan tussityötä piirsin vuonna 2011.
Syksyllä 2016 syntyi lisää enkeleitä. He kantavat joulun kynttilöitä, kurottelevat joulutähteä, etsivät rakkautta ja pysähtyvät viimein jouluseimelle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti