lauantai 3. joulukuuta 2016

"Seuraa mua!"


Tyttärentytär perusti minulle vuosi sitten ensimmäisen Instagram-tilini, johon on kertynyt toista sataa kuvaa. Sisällöltään se on eräänlaista päiväkirjaa, julkaisemani kuvat ovat seuranneet vuodenaikojen muuttumista, arkisia töitä, myös matkoiltani olen liittänyt siihen kuvia. 
Tilin pääasiallisia seuraajia ovat suku ja tuttavat. Kovin laajaa seuraajajoukkoa kuvani eivät siis ole onnistuneet saamaan. Siksi tuntuukin aina mukavalta, kun joku kaukaisempi tuttu pyytää päästä seuraamaan. Samoin hämmästyttää, kun "rapakon takaa" saattaa löytyä sielunsisko, joka haluaa ryhtyä seuraajaksi. Tällainen ohuen langan varassa roikkuva ystävyys kuitenkin ihmeesti lämmittää, kun "rapakontakainen" seuraaja laittaa sydämiä koirani kuvalle, ja minä voin puolestani ihmetellä hänen tanskandogin pentunsa valtavia korvia.

Perustin myöhemmin toisenkin Instagram-tilin nimellä maija_magdaleena. Parhaillaan rakentelen sinne adventtikalenteria. Tarkoitukseni oli liittää se tähän blogiin. Valitettavasti se ei vaan onnistunut "teknisten vaikeuksien" takia, joita tuntuu jatkuvasti ilmaantuvan:)

"Seuraa mua" onkin tämän hetken ihmiselle tyypillinen pyyntö. On syntynyt kokonaisia uusia "ammattikuntia", jotka perustuvat seuraamiselle - me blogistit, vloggaajat ja tubettajat -  ja mitä muuta vielä onkaan. Usein ihmiset tekevät kaikkensa, että joku huomaisi ja heidät nostettaisiin esiin maailman ympäri vellovasta some-merestä. Esim. Insta-kuvia otetaan  hengenvaarallisissa paikoissa, kallion kielekkeillä, mastoissa ja torneissa, mitä pikkuruisimmat rihmankiertämät yllä.  Onpa sitten seuraajille sitä kiinnostavampaa!

Näin adventin aikaan meidän Herramme kulkee myös  väkijoukkojen kärjessä. Hän istuu kaikkien katseltavana aasinsa selässä. Hän ratsastaa oksilla ja vaatteilla päällystettyä tietä seuraajiensa huutaessa Hoosianna. Hän on juuri tämän lyhyen ohikiitävän hetken rakastettu ja ihailtu Kunnian Kuningas. Tie kuitenkin huipulta hylätyksi on lyhyt. Jeesus saa kokea sen muutaman päivän kuluessa.
Hän ei ole kuitenkaan luvannut itselleen ja seuraajilleen loistavaa tulevaisuutta maan päällä. Hän sanoo  maaherra Pontius Pilatukselle, ettei hänen valtakuntansa ole maan päältä, sillä jos se olisi täältä, niin eikö hän voisi silloin kutsua sotilaita turvakseen.

Seuraajillekaan hän ei lupaa kummoisia. Hän sanoo: - Jos joku tahtoo seurata minua, niin ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua. 
Ristinsä? Se ei kuulosta mahtavalta lupaukselta! Jeesus kuitenkin muistuttaa, ettei palvelija ole herraansa parempi. Tämä ei voi odottaa parempaa elämää kuin isäntänsä. Jeesuksen seuraajan tie on pienin, nöyrin askelin kulkemista.



Maalaukset Turkin ikivanhojen kristillisten kirkkojen seinämaalauksista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti