sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Askeleita tiellä


Kun nuorempi tyttäreni lähti vuosia sitten vaihto-oppilaaksi Ranskaan, hänen mummunsa antoi tytölle matkaevääksi ja rohkaisuksi sanat:  
Eikö hän näe minun tieni ja laske kaikki askeleeni. Job 31:4.

On hyvin lohdullista ajatella, että joku olisi niin hyvin perillä kaikista menoistani, että hän pystyisi laskemaan jopa kaikki askeleeni.
Nykyään on hyvin muodikasta lenkkeillä niin, että että mukana on jonkinlainen älyranneke tai ainakin puhelin, joka laskee liikkujan askeleita.  Pyrinpä pitämään päivittäin itselleni jonkinlaista kuria siinä, että suunnittelemani askeleiden määrä täyttyy. Valitettavasti näin ei aina käy, vaan puhelimen appi pääsee herjaamaan: viime viikolla askelmääräsi oli korkeampi!

Raamatussa puhutaan paljon askeleista ja tiestä. Elämästä puhutaan vertauskuvallisesti matkana, tienä tai polkuna. Aina ei ihminen itse pystyy arvaamaan, mihin elämä häntä kuljettaa.
Herra ohjaa ihmisen askelet, kukapa arvaa tiensä suunnan. Snl 20:24

Onneksi meidän ei tarvitse olla huolissamme tiemme suunnasta, jos suostumme antamaan kulkumme taivaallisen Isän johdatukseen.
Aina kun olet eksymässä tieltä, milloin oikeaan, milloin vasempaan, sinä omin korvin kuulet takaasi ohjeen: - Tässä on tie, kulkekaa sitä!

Saadakseen taivaan Isältä noin tarkkaa ohjausta, täytyy elää häntä lähellä ja pyrkiä olemaan herkkäkorvainen.
Psalmissa 37 kehotetaan luovuttamaan elämän ohjakset Jumalan käsiin.
Anna tiesi Herran haltuun, turvaa häneen. Hän pitää sinusta huolen. 

Taivaan tiellä kulkeminen antaa jo täällä maan päällä ollessa parhaimmillaan kokemuksen Jumalan läheisyydestä.
 Sinä osoitat minulle elämän tien, sinun lähelläsi on ehtymätön ilo. Sinun oikealla puolellasi ikuinen onni. Ps. 16:11
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti