keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Valon aseet


Minulla oli edessäni tapaaminen, jonka jo etukäteen tiesin olevan vaikea. Selailin hajamielisesti raamattuani, ja toivoin, että voisin jättää koko kohtaamisen väliin. Silloin silmiini osuivat aivan kuin ohimennen sanat: - Ottakaa käyttöön valon aseet.

Jäin niitä tuijottamaan. Ihmettelin, kuinka olin saattanut unohtaa, että elämme maailmassa, jossa on sekä näkyvä todellisuus, että näkymätön todellisuus, jota raamattu kutsuu henkivaltojen maailmaksi. Efesolaiskirjeen 6. luvussa puhutaan Jumalan lupaamasta taisteluvarustuksesta tai Jumalan antamasta sota-asusta.
Mielenkiintoista taisteluvarustuksen kuvauksessa on se, ettei se ole hyökkäystä varten. Siinä ei kehoteta hyökkäämään, väijymään tai tuhoamaan. Sota-asun tarkoituksena Paavali sanoo olevan "voidaksenne kestää", "tehdä vastarintaa" ja "pysyä pystyssä". Hän sanoo vielä:"Seisokaa."

Jumalan antama suoja ylettää meillä päästä varpaisiin. Ilman sitä emme selviä yhtäkään päivää.
Eräs tuttu rovasti lukee miehensä kanssa tämän efesolaiskirjeen kohdan joka aamu, ja he pukevat kuvailevin liikkein sota-asun ylleen ennen päivän töihin ja kohtaaamisiin lähtemistä.
Se ei varmaankaan ole ollenkaan huono idea!

Ottakaa sen tähden yllenne Jumalan koko taisteluvarustus niin, että voitte pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaiken suoritettuanne pysyä pystyssä.
Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, pukeutuneina vanhurskauden haarniskaan,
ja olkoon kenkinänne alttius rauhan evankeliumia kohtaan.
Ottakaa kaikessa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki Pahan palavat nuolet.
Ottakaa myös pelastuksen kypärä ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.
Tehkää tämä kaikki alituisessa rukouksessa ja anomisessa. 

Jämäkkä enkeli on napannut kiinni pahan palavan nuolen! (Freiburg, Saksa)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti