torstai 21. toukokuuta 2020

Kärsivällisyyttä!


Helatorstai puhuu meille kärsivällisyydestä.
Jeesus oli kutsunut oppilaansa Galileaan eräälle vuorelle hyvästelläkseen heidät. Hän antoi oppilailleen siellä tehtävän: opetuslasten oli mentävä kaikkeen maailmaan ja tehtävä kaikista kansoista hänen opetuslapsiaan. Heidän piti opettaa ihmisille kaikki, mitä hän oli opettanut. Jeesus antoi oppilaille lupauksen Pyhän Hengen saamisesta, ja hän lupasi olla heidän kanssaan maailman loppuun asti.
Pian näiden sanojen jälkeen Jeesus otettiin ylös, ja pilvi vei hänet oppilaiden näkyvistä.

Opetuslapset saivat vielä yhden lupauksen. Heidän luonaan seisoi yllättäen kaksi valkopukuista miestä, jotka sanoivat: - Tämä Jeesus, joka otettiin luotanne taivaaseen, tulee takaisin samalla tavoin, kun näitte hänen taivaaseen menevän.
 
Elämme parhaillaan tätä samaa odotuksen aikaa. Aikaa on vierähtänyt 2000 vuotta, mutta Jeesusta ei ole näkynyt. Yhä hän tuntuu viipyvän. Hänen tulonsa odottamisen into on ajan kuluessa heikentynyt, suorastaan unohtunut. Harvoin enää puhutaan Jeesuksen näkyvästä paluusta maan päälle.

Odottaminen vaatii kärsivällisyyttä, josta Jaakob puhuu kirjeessään näin: - Olkaa siis kärsivällisiä, veljet. Katsokaa, kuinka maamies odottaa maan kallista hedelmää ja on kärsivällinen, kunnes maa on saanut syysssateen ja kevätsateen. 
Olkaa tekin siis kärsivällisiä, sillä Herran tulo on lähellä. 

Jaakob mainitsee sanan kärsivällinen jopa kolme kertaa kahden jakeen aikana! Jaak. 5: 7-8
Kärsivällisyys on raamatun näkökulmasta tärkeä asia, suorastaan hyve.
Me nykyajan ihmiset olemme kaikkea muuta kuin kärsivällisiä. Kuulumme pikemminkin kaikki mulle heti! -sukupolveen.

Kärsivällisyydessä on kysymys myös luottamuksesta siitä, että luvattu asia tulee tapahtumaan.
Emme saa menettää uskoamme Jumalan lupauksia kohtaan koskivatpa ne sitten Jeesuksen takaisin paluuta tai muiden Jumalan antamien lupausten toteutumista.

Oikea asenne kärsivälliseen odottamiseen onkin kiitollinen mieli. Vaikka emme vielä näe asiaa toteutuneena, voimme silti luottaa ja jo etukäteen kiittää.

Kaikki hyvä tapahtuu aikanaan! Lämmin kevätkin saapuu ajallaan.


Kevätlinnunsilmä











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti