perjantai 14. kesäkuuta 2013

Muistelua ja suunnitelmia


Olimme Salomen kanssa suunnitelleet, että tarjoamme Israelin matkan muistelutilaisuudessa seurakuntatalolla  challaa, juutalaista sapattipullaa ja nes-kahvia. Nes-kahvipurkki oli vielä aivan avaamaton, se tuotu tuliaisina Israelista. 
  Challa-pullasta  meille oli jäänyt mukava muisto. Aina sapatinaattona oveemme koputettiin ja huonepalvelija saapui pienessä pärekorissa olevan sellofaaniin käärityn pullan kanssa. Mukana oli  kortille kirjoitettu tervehdys: Shabbat shalom! Sapatin rauhaa!
  Netistä löytyy useita challan reseptejä, yhteistä kaikille kuitenkin on pieni sokerin määrä, mikä erottaa challan suomalaisesta pullasta. Challan ulkonäkö on ällistyttävän suomalainen, letitetty, munalla voideltu ja ruskean kiiltäväksi paistettu challa näyttää  kovin tutulta ja kotoiselta.

Oli hienoa saada kertoa seurakuntakeskukselle kokoontuneelle joukolle viime talven matkastamme. Itsellekin tammi-helmikuun tapahtumat Eilatissa alkoivat elää uudelleen. Ehkä joku kuulijoistakin innostui, kun kerroimme, että Lomamatkojen viiden viikon  Eilat-tarjouksen hinta on euroa vaille 1500. Matkaan sisältyvät suorat lennot sekä asuminen neljän tähden hotellissa. Lento lähtee 9.1. Ruokailuja hintaan ei kuulu, mutta kaupungin torilta saa ostaa kassi kaupalla edullisia vihanneksia ja  hedelmiä.

Tämä houkuttelukutsu on suunnattu myös kaikille blogimme lukijoille. Eilat on erinomainen lomapaikka keskitalvella, siellä voi helposti liikkua, uida ja kävellä. Viisi viikkoa on myös mainio aika harrastaa kunkin omia mielipuuhia: vaikkapa lukea, kirjoittaa, opiskella kieltä, maalata, valokuvata, tehdä ristipistotöitä. Voi myös keskittyä kerrankin rauhassa Raamatun lukemiseen sopivasti inspiroivassa ympäristössä. 
Eilatista on helppo matkustaa joko ryhmän mukana tai kaverin kanssa myös  Kuolleelle merelle ja Jerusalemiin.
Psalmissa 137 sanotaan: - Jos minä unhotan sinut, Jerusalem, niin unhota sinä minun oikea käteni. Tarttukoon kieleni suun lakeen, ellen minä pidä Jerusalemia ylimpänä ilonani.

Salome ja minä  täytimme oman challa-pullamme suklaahippusilla ja koristimme sen unikonsiemenillä. Paistoimme sitä hiukan lyhyemmän ajan, kuin ohjeessa oli suositeltu, mutta näin challa-pullasta tulikin juuri sopivan "raakaa". Huomasimme yllättäen omistavamme juutalaisen jauhopeukalon!

Jerusalem tammikuisessa auringonpaisteessa



Punaisen meren rantaa


Kuva kävelyreitiltä Akabanlahden rannassa

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti